Deze vegetarische Peking eend met champignons moet je geproefd hebben! Een super lekkere variant op de klassieke Peking eend. Gebruik champignons als vleesvervangers en vul verder met lekkere frisse groenten.
Vegetarische Peking eend
Dit is een recept voor een vegetarische versie van Peking eend. Deze vegetarische Peking eend maak je niet met eend, maar met champignons. Je zou ook andere paddenstoelsoorten kunnen gebruiken. Peking paddenstoel dus!
De champignons combineren ontzettend goed met de sojasaus, de 5-spice kruiden en de hoisinsaus. Dat in combinatie met de flinterdunne pannenkoekjes en de frisse groenten maakt dit tot een fantastisch lekker gerecht.
Je eet Peking eend en deze vegetarische versie door alle ingrediënten in de dunne pannenkoekjes te leggen en vervolgens dicht te vouwen of op te rollen. Lekker met wat hoisinsaus!
Ook benieuwd naar de klassieke Peking eend? Dat recept vind je hier:
Vegetarische Peking eend met champignons en botersla
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 1 theelepel 5-spice kruiden
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel maïzena
Voor erbij:
- 6 Peking eend pannenkoekjes, ontdooid (te koop bij de toko)
- botersla, de blaadjes
- ½ komkommer (in reepjes)
- 1 winterpeen (julienne gesneden)
- 2 bosuitjes (in fijne ringen gesneden)
- hoisinsaus
Instructies
- Snijd de kontjes van de champignons en snijd ze vervolgens in vieren.
- Bak de champignons in een koekenpan samen met de 5-spice kruiden goudbruin en gaar. Meng de sojasaus met de maïzena en een extra theelepel water. Voeg dit toe aan de champignons. Breng op laag vuur aan de kook en wacht tot dit sausje is ingedikt.
- Verspreide de Peking eend pannenkoekjes over een bord en verwarm 30 seconden in de magnetron.
- Serveer de Peking eend champignons met de pannenkoekjes, de frisse groenten en hoisinsaus. Eet smakelijk!