Zin in een lekker, vegetarisch comfort food recept? Zet dan deze vegetarische spinazierisotto op het menu! Super lekker met Parmezaanse kaas en een zachtgekookt eitje.
Vegetarische spinazierisotto
Ik vind spinazie in risotto echt super lekker. Deze vegetarische variant is dan ook een echte aanrader! Deze risotto maak je dus helemaal zonder vlees. Om deze vegetarische spinazierisotto wat extra’s te geven voeg je lekker wat Parmezaanse kaas toe, zo smaakvol. Maak de vega risotto af met een (zacht)gekookt eitje en je avondmaaltijd is klaar!
Zelfgemaakte risotto
Risotto maken is niet moeilijk. Het vraagt wel wat geduld. De garing van de rijst duurt langer, omdat je deze niet kookt. Het vuur blijft de gehele bereiding van risotto laag. Zo gaar de rijst langzaam gaar in de bouillon en wordt het gerecht ontzettend smaakvol. Tijdens de bereiding blijf je ook roeren. Door het roeren wrijf je als het ware langs de rijst. Het zetmeel uit de rijst komt hierdoor beter vrij en het gevolg is een super romige risotto.
Risotto recepten
Heb jij de smaak te pakken met het maken van risotto en wil je nog wel wat recepten proberen? Duik dan de keuken in met dit recept voor pompoenrisotto met spek of bijvoorbeeld deze witte asperge risotto met gerookte zalm.

Vegetarische spinazierisotto met Parmezaanse kaas en een gekookt eitje
Ingrediënten
- 200 gram arboriorijst (of andere rijst voor risotto)
- 350 gram bladspinazie (gewassen)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 gram groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 2 eitjes
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een ruime pan met een dikke bodem. Voeg vervolgens de bladspinazie toe en laat deze slinken. Voeg de rijst ook toe en bak deze 5 minuten mee. Als de korrel glazig wordt, dan weet je dat de rijst klaar is.
- Kook intussen de eitjes, zoals je ze lekker vindt. Laat de eitjes schrikken en zet apart tot verder gebruik.
- Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Roer intussen de risotto goed door. Laat de risotto niet koken. Het is belangrijk dat alle bouillon is opgenomen door de rijst, voordat je de volgende scheut toevoegt.
- Herhaal dit tot alle bouillon is gebruikt of tot de rijst bijna gaar is. Voeg als laatste kookroom toe en roer ook dit rustig door de spinazierisotto tot alle room is opgenomen. Als de risotto klaar is, doe je de deksel nog even de op pan en laat je het zo nog 3 minuten staan.
- Pel intussen de eitjes en halveer ze. Schep de risotto op twee borden. Serveer met de gekookte eitjes en wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!