spinazierisotto met warmgerookte zalm

Spinazierisotto met warmgerookte zalm

Spinazierisotto, echt een heerlijk en hartverwarmend gerecht. Dit is nu echt comfort food! Deze Italiaanse klassieker bevat lekker veel spinazie en heeft daarom zo’n prachtige, groene kleur. Voeg warmgerookte zalm toe aan dit gerecht, echt een topcombinatie! Wanneer zet jij dit gerecht op tafel?



Spinazierisotto

Spinazierisotto, de naam zegt het al. Deze risotto staat in het teken van spinazie! Ik gebruik voor dit recept bladspinazie. Zorg dat deze goed gewassen is en hak de bladspinazie daarna grof, voordat je deze toevoegt aan de pan. De spinazie zal flink slinken door het vochtverlies wat wordt veroorzaakt door de hitte van de pan. Geen zorgen dus als de spinazie in het begin veel te veel lijkt.

De spinazierisotto maak je vervolgens af zoals een traditionele risotto. Het is echt een heerlijk recept. Om deze risotto nóg iets lekkers mee te geven, serveer je ‘m met warmgerookte zalm. Spinazie en zalm, dat is echt een top combinatie!

spinazierisotto met warmgerookte zalm

Spinazierisotto met warmgerookte zalm

Heerlijke spinazierisotto die je geproefd moet hebben. Klassieke risotto met een lekkere smaakcombinatie: spinazie en zalm!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram risottorijst
  • 300 gram bladspinazie
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 warmgerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas (voor erbij)

Instructies
 

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Neem een ruime pan met een dikke bodem. Voeg wat boter of olie toe en fruit hierin de ui. Snijd de spinazie grof en voeg deze toe aan de pan. Laat de spinazie slinken.
  • Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze ongeveer 5 minuten totdat de korrel glazig wordt. Dit herken je aan de glazige buitenkant waardoor de hardere kern "zichtbaar" wordt als een klein, wit stipje.
  • Voeg vervolgens scheut voor scheut de bouillon toe. Roer in de tussentijd steeds goed door. Laat de bouillon niet koken. Voeg pas de volgende scheut bouillon toe als al het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal dit met alle bouillon en schenk als laatste de kookroom toe.
  • Proef of de rijst gaar is. Voeg zonodig nog een extra scheut bouillon toe en herhaal de bovenstaande stap nog een keer.
  • Verdeel de spinazierisotto over twee borden. Pluk de warmgerookte zalmfilet los en verdeel de flakes over de twee borden. Serveer direct. Lekker met wat Parmezaanse kaas.
Trefwoord Glutenvrij, Vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating