Deze witte asperges uit de oven moet je geproefd hebben. Kook de asperges kort vooraf en maak er daarna een lekkere aspergegratin van. Heerlijk met toppings als ricotta en Hollandse garnalen.
Witte asperges uit de oven
Heerlijke witte asperges uit de oven, weer eens een andere bereiding van het witte goud! Ik kook ze kort voor en leg ze daarna in een ovenschaal. Echt, zo lekker met een romige topping van kaas en ricotta. Een top combinatie! Eenmaal uit de oven maak ik deze aspergeovenschotel af met verse peterselie en Hollandse garnalen, want ook deze ingrediënten passen perfect bij witte asperges.
Witte asperges uit de oven met ricotta, kaas en Hollandse garnalen
Deze witte asperges uit de oven moet je geproefd hebben. Kook de asperges kort vooraf en maak er daarna een lekkere aspergegratin van. Heerlijk met toppings als ricotta en Hollandse garnalen.
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges (ongeveer 6 stuks)
- 125 gram ricotta
- 40 gram geraspte kaas
- zwarte peper
- ½ bosje verse peterselie, fijngehakt
- 50 gram Hollandse garnalen
En verder:
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kontjes van de asperges en schil ze rondom. Kook ze ongeveer 6 minuten, giet af en spoel kort na met koud water.
- Leg de asperges in de ovenschaal. Meng de ricotta met de helft van kaas en breng op smaak met peper.
- Verdeel het ricottamengsel over de witte asperges. Bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas. Gratineer de witte asperges 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de verse peterselie over de witte asperges uit de oven, samen met de Hollandse garnalen en serveer direct.