geroosterde witte asperges uit de oven

Geroosterde witte asperges uit de oven

Geroosterde witte asperges zijn ontzettend lekker én het is weer eens wat anders dan de klassieke, gekookte asperges! Door de asperges te roosteren of te grillen in de oven, worden ze heerlijk zacht van smaak en krijgt de buitenkant een super lekker gekarameliseerd, goudbruin laagje. Heerlijk!



Geroosterde witte asperges

Klassieke, witte asperges zijn natuurlijk ontzettend lekker. Deze worden gekookt en geserveerd met bijvoorbeeld Hollandaise saus of botersaus. Lekker met ham, zalm en/of een gekookt eitje. De frisse peterselie mag ook zeker niet ontbreken. Maar, de heerlijke witte asperges maak je net zo goed met geroosterde witte asperges in plaats met van gekookte asperges! De asperges worden net zo lekker zacht als wanneer je ze kookt, maar de buitenkant wordt een beetje goudbruin en daardoor is deze veel smaakvoller. Probeer het eens!


Witte asperges uit de oven

Asperges koken, die bereidingswijze kent iedereen natuurlijk wel. Maar, je kunt witte asperges ook in de oven bereiden. Ik maakte al eens lekkere witte asperges uit de oven met ricotta en Hollandse garnalen. Maar, dit recept is eigenlijk een perfect basisrecept. Een lekker no-nonsense recept, maar boordevol smaak. Asperges in de oven bereiden is ook nog eens super makkelijk!


Witte asperges bereiden

Witte asperges bereiden is niet zo moeilijk als je misschien denkt. De kontjes snijd je van de asperges af. Dit is ongeveer 1,5 centimeter vanaf de onderkant. Dit deel is wat houterig van smaak. De toppen van de asperges laat je in tact en onder de toppen begin je met schillen. De buitenkant is ook wat taai om te eten, dus dit schil je er vanaf. Hierna zijn ze helemaal klaar om verder bereid te worden. Gekookt of geroosterd in de oven bijvoorbeeld!

geroosterde witte asperges uit de oven

Geroosterde witte asperges uit de oven

Geroosterde witte asperges zijn ontzettend lekker én het is weer eens wat anders dan de klassieke, gekookte asperges!
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram witte asperges
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • fijngesneden, verse peterselie

En verder:

  • bakpapier of een ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kontjes van de witte asperges af. Dit is ongeveer 1,5 centimeter vanaf de onderkant. Schil de asperges met een dunschiller, maar laat de toppen in tact.
  • Meng de witte asperges met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier of leg ze in een ovenschaal en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi na het roosteren eventueel met wat verse peterselie en serveer als bijgerecht. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Ovenrecept, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating