Cinnamon rolls, kanelbulle of kaneelbroodjes… Hoe je het ook noemt, dit recept moet je geproefd hebben! Dit is een makkelijk recept voor zelfgemaakte kaneelbroodjes. Super lekker en het staat zo op tafel. Deze kaneelbroodjes of cinnamon rolls serveer je met een frosting op basis van Monchou. Een succesrecept bij iedere brunch!
Cinnamon rolls
Cinnamon rolls ken je misschien wel. Op foto’s worden ze vaak geserveerd in een grote ovenschaal waarin al die mooie kaneelbroodjes naast elkaar zijn afgebakken. Deze kaneelbroodjes maak je als een lange rol die je daarna doormidden snijdt. Hierdoor wordt een prachtige spiraalvorm van het kaneel-basterdsuikermengsel zichtbaar. Deze leg je met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Na het bakken zie je prachtige, ronde spiraalbroodjes met een heerlijke, zachte kaneelvulling. Als dat nog niet lekker genoeg is worden deze cinnamon rolls geserveerd met een frosting van Monchou en poedersuiker. Heerlijk!
Kaneelbroodjes of kanelbulla
In Amerika worden deze cinnamons veel gegeten. Maar, daar niet alleen. In Nederland kennen we deze zoete broodjes ook, maar bij ons heten ze gewoon: kaneelbroodjes. Ook in Zweden is dit een bekend gerecht. Hier zijn de broodjes te vinden onder de naam: kanelbulla of kanelbullar. Lekker!
Zelfgemaakte frosting
Als de cinnamon rolls uit de oven komen kun je die grote schaal met zoete broodje zo op tafel zetten. Serveer ze gewoon in de schaal. Laat ze wel een beetje afkoelen. Lauwwarm of koud zijn ze het lekkerst. Voor het serveren bestrijk je de broodjes met een zelfgemaakte frosting.
Deze frosting is ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig: Monchou roomkaas, poedersuiker en water. Even mengen en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte frosting.
Cinnamon rolls – makkelijk recept met zelfgemaakte frosting
Ingrediënten
- 1 maal croissantdeeg op rol, XL (voor 6 croissants)
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
Voor de frosting:
- 100 gram Monchou roomkaas
- 50 gram poedersuiker
- 3 eetlepels water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit zodat de lap in de breedte ligt. Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder en verdeel dit over gehele lap croissantdeeg. Rol het deeg hierna weer op, van links naar rechts. Zoals het deeg ook uit de overpakking is gekomen. Rol het deeg strak op.
- Snijd de rol nu in 6 plakken en leg deze in een met bakpapier beklede ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat, met de snijkant naar boven. Je kijkt dus in de spiraalvorm.
- Bak de cinnamon rolls 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak intussen de frosting. Meng hiervoor de Monchou roomkaas met het poedersuiker. Voeg het water toe en meng goed door. Is de frosting nog wat te dik? Voeg nog een kleine eetlepel water toe.
- Laat de cinnamon rolls ietwat afkoelen zodra ze uit de oven komen. Bestrijk ze vervolgens met de zelfgemaakte frosting. Eet smakelijk!