Aubergine poffen, doe jij het wel eens? Door een aubergine te poffen in bijvoorbeeld de oven of op de barbecue wordt vlees ontzettend mals en zacht van binnen. Heerlijk! Gepoft aubergine kun je eten als bijgerecht met een lekkere dressing, maar ook verwerking in lekkere gerechten.
Aubergine poffen
Aubergine poffen is niet moeilijk. Je hebt eigenlijk alleen een aubergine nodig, smaakmakers naar keuze, olie en aluminiumfolie. De aubergine verpak je samen met smaakmakers en olie in de aluminiumfolie en door deze lange te garen in de aubergine wordt het vruchtvlees ontzettend mals. Vergeet geen gaatjes te prikken in de aubergine zodat stoom kan ontzettend uit de aubergine.
Aubergine kun je poffen in bijvoorbeeld de oven. Ga jij aan de slag met de barbecue? Bereid dit recept dat gewoon de BBQ! Leg het aubergine op een plek tussen de kolen, goed ingepakt, waar het niet te heet is. De bereidingswijze is verder hetzelfde.
Zo at je aubergine nog nooit!
Gepofte aubergine is al lekker genoeg op zichzelf. Combineer het met een lekkere dressing of wat frisse Griekse yoghurt en verse kruiden. Maar ook verwerkt in een gerecht is gepofte aubergine lekker. Denk bijvoorbeeld aan hummes of baba ganoush. Mix het vruchtvlees van de aubergine, laat de schil achterwege, simpelweg in een blender of met een staafmixer tot een auberginedip. Voeg eventueel de gepofte knoflookteentjes toe samen met smaakmakers naar keuze.
Aubergine poffen – gepofte aubergine
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 grote stukken aluminiumfolie
- wat teentjes knoflook in de schil (optioneel)
- peper en zout
- olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aubergine, maar laat deze verder heel. Droog 'm goed af. Prik gaatjes in de schil met een vork.
- Vet de aubergine goed in met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg de aubergine op een stuk aluminiumfolie samen met de teentjes knoflook. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
- Pof de aubergines ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker de aubergine met knoflook uit oven, 1e keer gedaan in aluminium folie. En net staafmixer fijngemaakt baba ganoush kruiden erdoor heen gedaan en tajine nog met limoensap. Bind t een beetje flauw nog maar nog wat zout/ peper aan gevoegd. Blijft aparte smaak natuurlijk.
Hi! Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat het recept bevallen is! Groet, Demi