aubergine poffen

Aubergine poffen – zo doe je dat!

Aubergine poffen, doe jij het wel eens? Door een aubergine te poffen in bijvoorbeeld de oven of op de barbecue wordt vlees ontzettend mals en zacht van binnen. Heerlijk! Gepoft aubergine kun je eten als bijgerecht met een lekkere dressing, maar ook verwerking in lekkere gerechten.Aubergine poffen

Aubergine poffen is niet moeilijk. Je hebt eigenlijk alleen een aubergine nodig, smaakmakers naar keuze, olie en aluminiumfolie. De aubergine verpak je samen met smaakmakers en olie in de aluminiumfolie en door deze lange te garen in de aubergine wordt het vruchtvlees ontzettend mals. Vergeet geen gaatjes te prikken in de aubergine zodat stoom kan ontzettend uit de aubergine.

Aubergine kun je poffen in bijvoorbeeld de oven. Ga jij aan de slag met de barbecue? Bereid dit recept dat gewoon de BBQ! Leg het aubergine op een plek tussen de kolen, goed ingepakt, waar het niet te heet is. De bereidingswijze is verder hetzelfde.


Zo at je aubergine nog nooit!

Gepofte aubergine is al lekker genoeg op zichzelf. Combineer het met een lekkere dressing of wat frisse Griekse yoghurt en verse kruiden. Maar ook verwerkt in een gerecht is gepofte aubergine lekker. Denk bijvoorbeeld aan hummes of baba ganoush. Mix het vruchtvlees van de aubergine, laat de schil achterwege, simpelweg in een blender of met een staafmixer tot een auberginedip. Voeg eventueel de gepofte knoflookteentjes toe samen met smaakmakers naar keuze.

aubergine poffen

Aubergine poffen – gepofte aubergine

Aubergine poffen is een heerlijke en makkelijk bereidingswijze om aubergine sappig en mals te maken. Dit moet je geproefd hebben!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Oventijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 2 aubergines

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 2 grote stukken aluminiumfolie
  • wat teentjes knoflook in de schil (optioneel)
  • peper en zout
  • olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aubergine, maar laat deze verder heel. Droog 'm goed af. Prik gaatjes in de schil met een vork.
  • Vet de aubergine goed in met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg de aubergine op een stuk aluminiumfolie samen met de teentjes knoflook. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  • Pof de aubergines ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

Afhankelijk van de grootte van de aubergine kan de oventijd iets verschillen. 
De teentjes knoflook zijn na de oventijd ook gepoft. De knoflook is nu lekker zacht, zoet en minder scherp van smaak. Verwerk de gepofte knoflook in bijvoorbeeld aioli of met met Griekse yoghurt voor bij de aubergine. Lekker met verse kruiden en granaatappelpitjes. 
Of mix de gepofte aubergine samen met de teentjes knoflook in een blender of met een staafmixer tot een auberginedip. Lekker!
Trefwoord Aubergine poffen, Barbecue, Ovenrecept, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating