Nachosalade, heb jij het ooit gegeten? Ik ben dol op nacho’s in alle vormen en variaties dus waarom geen salade? Deze nachosalade bevat naast kruidig gehakt lekker veel frisse en gezonde ingrediënten. Je maakt het geheel af met een lekkere zelfgemaakte avocadodressing en wat krokante nacho’s. Mmm!
Nachosalade
Dit recept voor nachosalade met gehakt en avocadodressing bevat alleen maar lekker ingrediënten. De salade is, zoals de naam al prijs geeft, geïnspireerd op de klassieke nacho’s. Lekker voor bij de borrel of serveer als avondeten een lekkere nachoschotel.
Deze nachosalade bevat veel overlap met nacho’s uit de oven wat betreft ingrediënten. Denk aan lekkere, knapperige bosui, frisse tomaat en maïs, het kruidige gehakt mag niet ontbreken en natuurlijk de avocado. Met avocado maak je de lekkerste dressing voor deze nachosalade. Heerlijk romig en gezond! Deze dressing bevat namelijk geen mayonaise.
Kruidig gehakt
Het gehakt in deze salade breng je lekker op smaak met kruiden uit de Mexicaanse keuken. Denk aan: paprikapoeder, chilipeper en komijn. Je kunt zelf een kruidenmengsel samenstellen, bijvoorbeeld volgens dit recept (klik). Wil jij nog sneller klaar zijn? Kies dan voor een Mexicaanse kruidenmix uit de supermarkt. Zakjes kruidenmix voor burrito’s heb ik altijd in huis en deze kun je ook makkelijk gebruiken het gehakt uit deze nachosalade.
Liever vegetarisch? Kies gerust voor een plantaartige variant! Of maak tofu fijn met een vork en bak dit rul samen met de kruiden in een koekenpan.
Lekker veel groenten
Ondanks de nachochips (lekker krokant) en het gehakt (vega of vlees) is de basis voor dit recept: lekker veel groenten! Ik gebruik ijsbergsla als knapperige basis voor het het geheel. Aangevuld met paprika, tomaat en bosui is deze salade heerlijk fris! Zelf de dressing bevat alleen maar groenten: avocado!
Kijk vooral ook even in je koelkast wat je nog in huis hebt. Deze salade is ook lekker met bijvoorbeeld: komkommer, maïs, rode ui en verse kruiden.
Nachosalade met kruidig gehakt en avocadodressing
Ingrediënten
- ½ krop ijsbergsla (ongveer 300 gram)
- 1 paprika
- 250 gram cherrytomaatjes
- 3 bosuitjes
- 1 avocado
- 100 gram nachochips (ongeveer 2 handjes)
Voor het kruidig gehakt
- 200 gram gehakt
- 2 theelepels burritokruiden (ongeveer 10 gram)
- 2 eetlepels water
Voor de avocadodressing
- 1 avocado
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel water
- staafmixer of blender
Instructies
- Maak het kruidig gehakt. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de burritokruiden toe aan het gehakt samen met het water en meng goed door. Laat 2 à 3 minuten pruttelen todat het gehakt smeuïg is, maar niet te nat.
- Snijd intussen de groenten: ijsbergsla in fijne reepjes, paprika in blokjes en de cherrytomaatjes in tweeën.
- Maak de avocadodressing. Verwijder de schil en de pit van de avocado en doe deze samen met de olie en het water in de blender. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Mix de ingrediënten tot een gladde dressing.
- Serveer de salade. Verdeel de ijsbergsla over een saladeschaal. Verdeel hierover het gehakt en de gesneden groenten. Schil de tweede avocado en ontdoe van de pit. Snijd deze in blokjes en verdeel over de salade. Verkruimel de nachochips (grof) over de salade en serveer met de avocadodressing.