Dol op sperziebonen? Dan wil je deze kooktip niet missen. Sperziebonen invriezen is namelijk ontzettend makkelijk én gezond. De verse sperziebonen kun je makkelijk bewaren in de vriezer, zodat je altijd verse sperziebonen voor handen hebt voor de lekkerste recepten met sperziebonen.
Sperziebonen invriezen
Sperziebonen zijn ontzettend lekker in veel soorten gerechte. Bijvoorbeeld in een lekkere zoete aardappelsoep of deze gezonde shoarmaschotel. Handig dus, om sperziebonen gewoon in huis te hebben.
Sperziebonen vers zijn erg lekker, maar niet heel lang houdbaar. Sperziebonen uit potjes, die zijn lang te bewaren in de kast, maar naar mijn mening toch niet het allerlekkerst. Sperziebonen bewaren doe je makkelijk door ze in te vriezen. Sperziebonen invriezen doe je snel en makkelijk zelf, zodat je zeker weet dat ze lekker vers zijn en van een goede kwaliteit zijn!
Invriezen en bewaren
Door sperziebonen in te vriezen, kun je ze langer bewaren. Handig om in huis te hebben, maar ook ideaal als je sperziebonen over hebt. Zo verspil je niets en hoef je geen groenten weg te gooien.
Vries de sperziebonen bij voorkeur los van elkaar in. Dat betekent: liever geen overvol diepvrieszakje, maar zorg dat er nog wat ruimte is tussen de sperziebonen. Zo vriezen de sperziebonen niet allemaal aan elkaar vast en kun je er bijvoorbeeld ook een deel uithalen in plaats van meteen het hele zakje.
Een andere optie is de sperziebonen geportioneerd invriezen. Weeg de sperziebonen voor het invriezen even af en schrijf op het diepvrieszakje of ziplockzakje het gewist. Ik vries groenten graag in per 200 tot 300 gram. Zo heb je genoeg voor één persoon en kun je nog wat andere groenten aan je maaltijd toevoegen.

Sperziebonen invriezen – zo doe je dat!
Ingrediënten
- sperziebonen
- ziplockzakjes
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon door de kontjes eraf te snijden. Blancheer de sperziebonen vervolgens 3 minuten in kokend water. Giet ze vervolgens af en spoel na met koud water.
- Laat de sperziebonen goed uitlekken en dep ze daarna helemaal droog met een schone theedoek. Verdeel de sperziebonen in porties en doe ze in de ziplockzakjes per portie (bijvoorbeeld per 200 gram). Zorg dat de sperziebonen los liggen van elkaar.
- Vries de sperziebonen in in een paar uur. Je kunt ze ingevroren sperzieboontjes direct uit de vriezer gebruiken. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien.
Recepten met sperziebonen
Eenmaal ingevroren kun je de sperziebonen gebruiken in allerlei lekker gerechten. Je kunt de sperziebonen direct uit de vriezer gebruiken. Gooi ze meteen in kokend water, en kook ze nog een paar minuten en serveer gekookte sperziebonen als bijgerecht. Maar, wil je de diepgevroren sperziebonen in een gerecht, zoals curry, verwerken? Dan hoef je ze niet eerst te ontdooien of verder te koken. Doe de bevroren sperziebonen gewoon bij je gerecht en laat ze ontdooien en verder garen tijdens de bereiding van je gerecht.
Ik geef nog een aantal lekker tips voor recepten met sperziebonen:



