Ken jij die lekkere barbecue chicken pizza’s uit de diepvries? Je weet wel, met zo’n dikke bodem. Met dit recept maak je de rijkelijk belegde bbq chicken pizza’s voortaan helemaal zelf! En het fijnste: dit recept is slecht een kwartiertje werk! Geen reden om het niet zelf te maken.
BBQ chicken pizza
Gun jij jezelf wel eens een lekkere, maar minder gezonde maaltijd? Een diepvries pizza ligt dan op de loer, maar niet voor lang! Met dit recept maak jij zo’n lekkere, Amerikaanse pizza voortaan helemaal zelf. Beleg hem royaal met ingrediënten die je lekker vindt. Ik kies voor een bijna klassieke combinatie: “barbecue” + kip.
Dit recept voor bbq chicken pizza draait om smaak, genot en gemak. Kortom: echt comfort food! Blokjes kip bak je gaar in een koekenpan en hierin maak je vervolgens ook meteen de saus. Lekker makkelijk! Snijd de groenten in gelijke grootte en als laatste rest alleen nog het beleggen. Daarna zit het werk erop en de oven doet de rest. Alles wat jij nog hoeft te doen, is wat drinken inschenken jezelf installeren op de bank met je favoriete serie.
Geen gedoe met de pizzabodem
Zelf pizzadeeg maken is bewerkelijk en duurt lang. Pizzadeeg op rol is makkelijk, net als kant-en-klare bodems met saus, maar deze zijn niet zo dik en royaal voor het echte “Amerikaanse pizza gevoel”. Ook hier kies je voor gemak en gebruik je mijn geheime ingrediënt. Met dit product als bodem, lukt de pizza gegarandeerd, zonder zompige bodem!
Als ik zelf snel en makkelijk pizza wil bakken, grijp ik steevast terug op één product: Turks brood. Turks brood is de ideale pizzabodem. Het brood is lekker dik, luchtig, maar ook stevig genoeg zodat het alle toppings goed kan dragen. Halveer het Turks brood in de breedte zodat je een boven en een onderkant krijgt: 2 pizzabodem. Je kunt zowel vers Turks brood gebruiken als een afbak Turks brood. Een afbak Turks brood kun je langer bewaren en bewaar je gewoon in de voorraadkast.
BBQ chicken pizza met paprika en maïs
Ingrediënten
- 1 Turks brood (vers of afbak)
- 350 gram kip
- 150 ml barbecuesaus
- 4 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels Srirachasaus (of andere pittige saus)
- 1 ui
- 1 paprika
- 50 gram maïskorrels (uitlekgewicht)
- 200 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer het Turks brood over de lengte in tweeën, zodat er een boven- en een onderkant ontstaan.
- Bak intussen de kip gaar in een koekenpan. Je kunt zowel kipfilet als kippendijfilet gebruiken. Ook restjes gegaarde kip passen goed in dit recept. Deze hoef je niet opnieuw te bakken.
- Haal de gebakken kip uit de pan en snijd of pluk deze fijn. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg de barbecuesaus, de ketchup en de Srirachasaus toe. Verwarm het geheel ongeveer 4 minuten en meng goed door.
- Bestrijk de twee halve Turkse broden met het kip-barbecuesausmengsel. Het Turks brood fungeert als bodem voor de pizza.
- Maak de ui en de paprika schoon en snijd deze in fijne stukjes. Verdeel de gesneden ui en paprika samen met de maïskorrels over de BBQ-chickenpizza. Bestrooi de pizza met de geraspte kaas en bak vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de BBQ chicken pizza direct.