Dit lekkere recept voor bierbrood kan iedereen moeiteloos maken. Dit broodrecept hoef je niet te kneden en is dus extra makkelijk. Maak het brood af met een super lekkere topping van uien en kaas voor een kaas-uienbrood. Echt comfort food!

Bierbrood met kaas-uientopping
Ingrediënten
- 350 gram volkoren bloem
- 330 ml bier
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
- 2 koffielepels mosterd
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de bloem, het gist, de zout en het suiker met elkaar. Voeg de mosterd en het bier toe en meng goed door. Laat dit afgedekt 2 uur rijzen op het aanrecht.
- Verdeel het deeg hierna over de twee ovenschalen. Bekleed ze eventueel met bakpapier. Bedek de bierbroden met de gesneden en bedek hierna met de geraspte kaas.
- Bak de bierbroden 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bierbroden voor het sneden ietwat afkoelen.





