Dit lekkere recept voor bierbrood kan iedereen moeiteloos maken. Dit broodrecept hoef je niet te kneden en is dus extra makkelijk. Maak het brood af met een super lekkere topping van uien en kaas voor een kaas-uienbrood. Echt comfort food!
Bierbrood met kaas-uientopping
Dit lekkere recept voor bierbrood kan iedereen moeiteloos maken. Dit broodrecept hoef je niet te kneden en is dus extra makkelijk.
Ingrediënten
- 350 gram volkoren bloem
- 330 ml bier
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
- 2 koffielepels mosterd
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de bloem, het gist, de zout en het suiker met elkaar. Voeg de mosterd en het bier toe en meng goed door. Laat dit afgedekt 2 uur rijzen op het aanrecht.
- Verdeel het deeg hierna over de twee ovenschalen. Bekleed ze eventueel met bakpapier. Bedek de bierbroden met de gesneden en bedek hierna met de geraspte kaas.
- Bak de bierbroden 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bierbroden voor het sneden ietwat afkoelen.
Notities
Tip #1: Heb je geen ovenschalen? Je kunt het deeg ook los op de bakplaat storten. Het recept kun je verder vervolg zoals hierboven.
De baktijd kan iets korter worden, omdat de broden minder hoog zijn.
Tip #2: wil je weten of het brood gaar is? Keer het brood om en klop op de onderkant. Klinkt het brood hol? Dan is het brood gaar!