temaki sushi handgerolde sushi

Temaki sushi met surimi – handgerolde sushi

Temaki sushi, heb jij het al eens gemaakt? Deze sushisoort wordt met de hand gerold in plaats van met een sushimatje. Je krijgt hierdoor een soort puntzakjes van norivel, gevuld met de lekkerste ingrediënten! Ik gebruik surimi, wortel en komkommer om de temaki sushi te vullen. Daarnaast voeg ik ook nog een lekkere saus toe.



Wat is temaki sushi?

Temaki sushi betekent in Japanse ‘handgerolde sushi’. Deze sushi wordt dus met de hand gerold, in plaatst van met behulp van een bamboematje. Voor temaki gebruik je langwerpige norivellen die je voor de helft vult met sushirijst, saus en vulling naar keuze. Vervolgens rol je de sushi als een soort puntzakje dicht. Ontzettend leuk om ook eens te maken in plaatst van maki sushi.

Tip! Houd rekening met de bereidingstijd van de sushirijst. Deze moet vooraf worden gekookt en afgekoeld. Kook de sushirijst daarom bij voorkeur een halve dag van te voren.


Sushi recepten

Ben jij ook zo dol op sushi en ben je geïnteresseerd naar meer sushirecepten? Bekijk dan ook eens deze recepten:

Sushi met surimi, komkommer, kewpie mayonaise, Srirachasaus en een krokante topping van gebakken uitjes
Deze sushi met surimi en komkommer heeft een super lekkere krokante topping. Daarnaast ook lekker met kewpie mayonaise en Srirachasaus!
Bekijk het recept
sushi met surimi
Sushi amuse glaasjes met gerookte zalm en avocado
Deze heerlijke sushi amuses zijn een waar feest om te zien én om te eten! Vul ze met je favoriete sushi toppings, zoals gerookte zalm en avocado. Smullen!
Bekijk het recept
sushi amuse
temaki sushi handgerolde sushi

Temaki sushi met surimi (handgerolde sushi)

Temaki sushi is handgerolde sushi. Vul de temaki sushi met lekkere ingrediënten zoals surimi, wortel, komkommer en een lekkere saus.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

Voor de sushirijst (zie tip):

  • 250 gram sushirijst
  • 400 ml water
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker

Voor de temaki sushi:

  • komkommer
  • 1 wortel (julienne gesneden)
  • 5 surimisticks
  • 5 langwerpige norivellen (zie tip)

Voor de saus:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel Srirachasaus

Voor erbij (optioneel):

  • sesamzaadjes
  • sojasaus

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens dit recept (klik). Doe dit bij voorkeur een halve dag van te voren omdat de sushirijst nog moet afkoelen.
  • Snijd de zaadlijsten uit de komkommer er snijd deze vervolgens in lange repen.
  • Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar.
  • Leg een langwerpig norivel in de breedte voor je neer. Verdeel over de rechter helft wat sushirijst. Verdeel klein beetje saus over de rijst. Leg wat reepjes komkommer, wat worteljulienne en een surimistick diagonaal richting de rechter bovenhoek. Vouw vervolgens de rechter onderhoek over de vulling heen en rol de temaki sushi verder op tot een puntzak.
  • Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  • Serveer de temaki sushi met sojasaus en verdeel er eventueel wat sesamzaadjes overheen.

Notities

Ik gebruik voor het maken van temaki suhi graag deze norivellen (klik). Deze zijn langwerpig en hoef je dus niet zelf op maat te knippen. Je kunt deze kopen bij de toko.
Kun je deze norivellen nu niet vinden, dan kun je ook de reguliere, grotere norivellen gebruiken. Deze worden over het algemeen gewoon in de supermarkt verkocht. 
Kies je voor grote norivellen, knip ze dan in de lengte doormidden zodat je toch lange stukken norivel krijgt.
Trefwoord Glutenvrij, Sushi

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating