Deze bladerdeegstengels zijn makkelijk om te maken. Vul ze met ham en kaas voor net dat extra’s dat ze zo bijzonder maakt. Het geeft een lekkere hartige smaak en zijn daarom heerlijk bij een kom soep of bij de borrel.
Bladerdeegstengels met ham en kaas
Deze bladerdeegstengels zijn makkelijk om te maken. Vul ze met ham en kaas voor net dat extra's dat ze zo bijzonder maakt. Het geeft een lekkere hartige smaak en zijn daarom heerlijk bij een kom soep of bij de borrel.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 (grote) plakken ham
- 2 handjes geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakken ham op twee plakjes bladerdeeg. Verdeel hierover de geraspte kaas. Je kunt ook plakjes kaas gebruiken.
- Dek het geheel af met een tweede plakje bladerdeeg zodat de vulling is afgesloten. Snijd vier gelijke stroken van het bladerdeeg.
- Pak één strook bladerdeeg met ham en kaas en draai deze tussen twee handen in tegengestelde richting twee keer zodat een 'swirl' ontstaat, een gedraaide bladerdeegstengel. Herhaal dit met de andere stroken bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de bladerdeegstengels met ham en kaas 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.