caprese plaattaart

Caprese plaattaart met mozzarella, tomaat en pesto

Caprese plaattaart. Een super lekkere plaattaart met een caprese topping. Caprese staat voor de klassieke, Italiaanse combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Vaak verwerkt in een salade, maar in dit recept in een heerlijke plaattaart!



Caprese plaattaart

Caprese plaattaart. De insalata caprese ken je misschien wel. De klassieke combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum verwerkt als salade. Een klassieke Italiaans recept. Met dit recept maak je geen salade, maar wel een heerlijke plaattaart met deze klassieke caprese ingrediënten. Als bodem gebruik je een grote lap bladerdeeg die je bestrijkt met pesto. Je kunt deze zelf maken op kant-en-klaar kopen. Hierop leg je plakjes tomaat en mozzarella. Bestrooi nog met wat Italiaanse kruiden en je hartige plaattaart is klaar om afgebakken te worden.


Plaattaart caprese

De combinatie tomaat, mozzarella en basilicum is niet voor niets een klassieke combinatie. Deze ingrediënten zijn ook heerlijk verwerkt in deze hasselback tomaat caprese of als vulling voor een heerlijke quesadilla! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze keer een lekkere plaattaart dus! Een plaattaart maken is niet moeilijk. Gebruik een verpakking bladerdeeg op rol. Deze ligt in het koelversvak. Het deeg rol je uit je bodem is eigenlijk meteen klaar. Je kunt uiteraard ook bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. De losse plakjes moet je alleen nog even aan het elkaar “plakken” door ze even goed op elkaar te drukken met een vork.

Geen fan van bladerdeeg? Je kunt ook hartige taartdeeg of bijvoorbeeld flammkuchendeeg gebruiken. Deze opties zijn ook erg lekker!


Bladerdeegtaart

Zoals hierboven al benoemd, gebruik je als bodem bladerdeeg. Bladerdeeg op rol is super makkelijk. Met bladerdeeg op rol als bodem, kun je nog veel meer kanten op. Een plaattaart (of bladerdeegtaart) is super makkelijk om te maken, dus heb je deze plaattaart geprobeerd, probeer dan gerust ook een van de andere lekkere bladerdeegtaarten van StudioKOOK: klik hier voor alle recepten voor hartige taarten en quiches.

caprese plaattaart

Caprese plaattaart met mozzarella, tomaat en pesto

Caprese plaattaart. Een heerlijke, hartige plaattaart met mozzarella, tomaat en pesto. Voeg nog wat extra kaas en Italiaanse kruiden toe.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Fusion, Hollands, Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 stuk bladerdeeg op rol
  • 3 eetlepels pesto
  • 2 (grote) tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepels gedroogde, Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de pesto, maar laat de randen vrij. Verdeel de geraspte kaas en de gedroogde Italiaanse kruiden over de plaattaart.
  • Laat de mozzarella goed uitlekken en was de tomaten. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken en verdeel deze over de plaattaart. Bak de caprese plaattaart 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Trefwoord Hartig bakken, Hartige taart, Makkelijk, Plaattaart, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating