zalm bladerdeeg hapjes

Zalm bladerdeeg hapjes – met gerookte zalm en roomkaas

Zalm bladerdeeg hapjes, klinkt dat niet ontzettend lekker? Deze zalmhapjes maak je met gerookte zalm, roomkaas en dille. Een heerlijke combinatie! Hier vul je bladerdeeg mee wat je vervolgens krokant bakt in de oven. Zo lekker!



Zalm bladerdeeg hapjes

Deze zalm bladerdeeg hapjes zijn ontzettend smaakvol. De gerookte zalm zit echt boordevol smaak en dat geeft deze bladerdeeghapjes meteen een kenmerkende zalmsmaak.

Zalm, roomkaas en dille is natuurlijk een klassieke combinatie en dat is meteen de perfecte vulling voor in een krokant bladerdeegjasje.


Hapjes met zalm

Deze hapjes met zalm niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens niet moeilijk om te maken. De vulling maak je door roomkaas te mengen met gerookte zalmsnippers en (verse) dille. Een heerlijke combinatie!

De gerookte zalmsnippers kun je gesneden kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf snijden.

Het bladerdeeg snijd je in kleine vierkantjes. Leg op het onderste vierkantje een lepeltje lepeltje vulling en dek dit af met een tweede stukje bladerdeeg.

Je maakt een mooi afgewerkt randje door de zijkanten dicht te drukken met een vork. Zo ontstaat een gestreept patroon. Niet alleen mooi om te zien, maar zo maak je de randen ook nog eens extra stevig en barsten de hapjes niet open tijdens het bakken. Bestrijk het bladerdeeg met eidooier en bestrooi met sesamzaadjes en afbakken maar!


Bladerdeeghapjes met zalm

Deze bladerdeeghapjes met zalm wil je echt geproefd hebben! Wil je ze serveren met meer lekkere bladerdeeghapjes? Probeer dan ook eens deze kaasvlinders of deze bladerdeeghapjes met groene asperges.

zalm bladerdeeg hapjes

Zalm bladerdeeg hapjes

Deze zalm bladerdeeg hapjes maak je met gerookte zalm, roomkaas en dille. Een heerlijke combinatie! Hier vul je bladerdeeg mee wat je vervolgens krokant bakt in de oven.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch, Hollands
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 50 gram gerookte zalm (fijngesneden)
  • 75 gram roomkaas
  • 1 theelepel fijngesneden, verse dille
  • 1 eidooier
  • sesamzaadjes
  • partjes citroen (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng voor de vulling de roomkaas met de gerookte zalm en de verse dille.
  • Leg de plakjes bladerdeeg voor je en snijdt ze in vieren, zodat er vier kleinere vierkante, plakjes bladerdeeg ontstaan. Verdeel de vulling over 8 kleine plakjes bladerdeeg. Dit is ongeveer een theelepel per plakje. Leg hierop een plakje bladerdeeg zonder vulling en druk de randen goed aan. Druk de randen extra goed dicht met een vork. Doe dit met alle zalm bladerdeeg hapjes.
  • Klop de eidooier los met een lepeltje water. Bestrijk alle zalm bladerdeeghapjes met wat eidooier. Bestrooi de hapjes vervolgens met sesamzaadjes. Bak de zalm bladerdeeg hapjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ietwat afkoelen voor het eten en serveer eventueel met een partje citroen. Eet smakelijk!
Trefwoord Feestdagen, Hartig bakken, Makkelijk, Oud en Nieuw

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating