bloemkool invriezen

Bloemkool invriezen – zo doe je dat!

Bloemkool in een gerecht verwerken? Heerlijk! Bloemkool is een lekkere, gezonde groenten die zacht is van smaak en een beetje zoet. Ik gebruik bloemkool maar al te graag. Heb ik onbereide bloemkoolroosjes over? Geen probleem is bewaar ze gewoon in de diepvries! In dit artikel leg ik je stap voor stap voor uit hoe dat werkt, bloemkool invriezen, zodat je makkelijk en verantwoord bloemkool langer kunt bewaren.Bloemkool invriezen

Bloemkool gebruik ik het liefst meteen, wanneer deze nog vers is. Heerlijk in een ovenschotel, in een pastagerecht of geroosterd uit de oven. Denk je dat je zo’n grote bloemkool niet in één keer op kunt, dan is het verstandig deze op tijd in te vriezer zodat je hem langer kunt bewaren. Je vriest de bloemkool geblancheerd in, in roosjes, zodat deze direct klaar voor gebruik is.

bloemkool invriezen

Bloemkool invriezen

Een duidelijke stap-voor-stap omschrijving voor het invriezen van bloemkool zodat je deze langer kunt bewaren op een verantwoorde manier.

Ingrediënten
  

  • verse bloemkool
  • diepvrieszakken

Instructies
 

  • Maak de bloemkool schoon. Dit betekent: de buitenste bladeren haal je eraf, snijd de bloemkool in roosjes en was deze.
  • Zet een pan op met ruim water. Breng deze aan de kook met wat zout. Wanneer het water kookt, voeg je de bloemkoolroosjes toe en blancheer je deze ongeveer 3 minuten.
  • Haal de bloemkool uit het water en laat deze ietwat afkoelen. Doe de bloemkool is speciale diepvrieszakken. Maak niet te grote porties en sluit de zakken goed af (wanneer de bloemkool voldoende is afgekoeld).
  • Leg de diepvrieszakken met geblancheerde bloemkool in de vriezer. Je kunt de bloemkool op deze manier tot wel een jaar bewaren.
Trefwoord Kooktip


Nog wat tips

  • Het afkoelen is belangrijk, want bloemkool warm in de vriezer leggen in niet voedselveilig. De temperatuur in de vriezer loopt op en andere voedingsmiddelen kunnen bederven.
  • Pas deze kooktip voor bloemkool invriezen het liefst toe op bloemkool die nog vers is, het liefst 1 of 2 dagen. Bloemkool die al slap geworden is, zal na het invriezen niet lekkerder geworden zijn. Plan je gerechten dus zorgvuldig en vries op tijd in.
  • Ik vries de bloemkoolroosjes bij voorkeur in in een ruime diepvrieszak en maak de porties niet te groot. Leg de zakken plat op de aanrecht en verspreid de bloemkoolroosjes door de zak. Vries de zakken vervolgens liggend in. Op deze manier vriezen de bloemkoolroosjes niet aan elkaar vast en is het gebruik direct uit de vriezer hartstikke makkelijk!
  • Vries de bloemkool in, in porties. Bijvoorbeeld zakken van 200 gram. Op deze manier voorkom je dat je teveel bloemkool ontdooid. 200 gram bloemkool kun je gebruiken voor één persoon bij bijvoorbeeld AVG’tje (aardappelen, vlees, groenten), door de pasta of in een salade. Maar, je verwerkt de bloemkool in kleine porties ook makkelijk in bijvoorbeeld een rijke curry in combinatie met andere groenten.


Koken met bloemkool

Ben je op zoek naar lekkere recepten met bloemkool? Laat de inspireren door deze heerlijke gerechten. Klik op de titel van het gerecht om naar het recept te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating