harissa kikkererwten kikkererwtenstoof

Harissa kikkererwten met naanbrood

Harissa kikkererwten, een super smaakvol gerecht dat je zowel als lunch als avondeten kunt eten. Lekker, makkelijk en gezond. Dit recept is helemaal vegetarisch en zonder de yoghurt als topping is dit recept ook veganistisch/plantaardig!



Harissa kikkererwten

De naam zegt het al. De hoofdingrediënten voor dit recept zijn: harissa en kikkererwten. Een lekkere combinatie die je veel ziet in de Tunesische en Noord-Afrikaanse (Marokko, Libië, Algarije) keuken. Voeg wat komijn, honing en tomatenblokjes toe en laat het geheel lekker stoven. Met slechts 5 ingrediënten zet je dus een heerlijke, vegetarische kikkererwtenstoof op tafel.


Wat is harissa?

Harissa is een peperpasta die z’n oorsprong vindt in Tunesië. Harissa is rood van kleur en naast pepers worden ook komijn, tomaten en knoflook gebruikt om harissa te maken. Harissa is pittig van smaak.

Tip: proef harissa eerst even los voordat je ‘m toevoegt aan je gerecht. Zo kun je beter doseren!


Vegetarische kikkererwtenstoof

Deze harissa kikkererwten zet ik regelmatig op tafel. Het is super makkelijk, snel en je kunt ingrediënten uit de voorraadkast gebruiken. Dat maakt dit recept perfect om te koken als je geen zin hebt om boodschappen te doen. Kijk even in je voorraadkast, heb je harissa, tomatenblokjes en kikkererwten (in blik) in huis? Dan kun je aan de slag met deze harissa kikkererwten!

De kikkererwten stoof je gaar in de tomatensaus. Dit gerecht is dus eigenlijk een kikkererwtenstoofpot! Een stoofpot zonder vlees, dus dit recept is helemaal vegetarisch. Ik eet er graag naanbrood (of ander platbrood) en yoghurt bij. Maar, zonder de yoghurt is dit recept ook nog eens helemaal veganistisch en plantaardig.

Nog een tip voor een heerlijke vegetarische stoofpot is deze pompoenstoof met kikkererwten.

harissa kikkererwten kikkererwtenstoof

Harissa kikkererwten met naanbrood en yoghurt

Harissa kikkererwten, een super smaakvol gerecht dat je zowel als lunch als avondeten kunt eten. Lekker, makkelijk en gezond.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Midden-Oosters, Tunesisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 blikken kikkererwten (à 400 gram per stuk)
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram per stuk)
  • eetlepel harissa
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijngesnipperd)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel honing

Voor erbij:

  • naanbood
  • verse peterselie
  • Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Fruit de ui en de knoflook aan in de een koekenpan. Voeg het komijnpoeder toe en bak een paar minuten mee.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken. Voeg de kikkererwten, de tomatenblokjes, de harissa en de honing toe en laat het geheel 20 minuten stoven op laag vuur, met de deksel op de pan.
  • Bereid intussen het naanbrood, of ander (plat)brood zoals aangegeven op de verpakking. Snijd verse peterselie fijn.
  • Serveer de harissa kikkererwtenstoof met het naanbrood, een lepel Griekse yoghurt en wat verse peterselie. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch, Vegetarische stoofpot

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating