Een borrelhap is zo gemaakt. Trek een zak chips open, de basis voor een lekkere dip is poeder uit een zakje en de bitterballen schuif je zo de oven, airfryer of de frituurpan in. Toch? Stop! Snel een leuke borrelhap maken is zo gedaan. Maak snel en eenvoudig lekkere borrelspiesjes met kaas. Deze vegetarische borrelspiesjes serveer je met een zelfgemaakte mosterdsaus. Of het moeilijk is? Absoluut niet!
Zelf borrelhapjes maken
Of ik nooit voor een makkelijke optie kies, kan ik niet zeggen. Ook ik eet graag een chippie bij de borrel en ik ook kan niet ontkennen dat de vriezer ovenkaassouflés bevat waar ik me maar al te graag schuldig aan maak. Maar, deze snelle opties zijn niet te enige makkelijke manier om borrelhapjes te maken. Want, hoe lekker deze ongezonde opties ook zijn, je eet ze beter niet te vaak. Snoepen mag, maar maak borrelhapjes lekker zelf! StudioKOOK staat boordevol lekkere inspiratie om zelf borrelhapjes te maken. Doe wat inspiratie op in de volgende recepten:
- Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel
- Borrelspiesjes met feta en rookvlees
- Hollandse spiesjes met kaas en worst
- Nacho’s met vis uit de oven
- Hapjes met hummus, radijs en bieslook
- Bladerdeeghapjes met groene asperges (Snel & Simpel)
- Wraprolletjes met roomkaas en Serranoham
Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus
Ben je al in de stemming gekomen en heb je zin om aan de slag te gaan met een lekkere borrelhap? Maak deze vegetarische borrelspiesjes met kaas. De bijpassende mosterdsaus maak je ook helemaal zelf. Hoewel het misschien omslachtig lijkt, maak je dit recept zonder gedoe. Deze vega borrelspiesjes bestaan uit ingrediënten die stuk voor stuk goed met elkaar én met de mosterdsaus combineren. Een lekker blokjes kaas, een krokante crouton, een augurkje en een tomaatje. De perfectie balans tussen smaken en tussen ongezond en verantwoord snoepen. Lekker!

Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus
Ingredients
- 6 blokjes kaas
- 6 mini augurken
- 6 cherrytomaten
- 6 grove stukjes brood (bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta, zie tip)
Voor de mosterdsaus
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels grove mosterd
En verder
- 6 tapasprikkers
Instructions
- Verwarm de oven op 200 graden en zet eventueel de grillstand aan.
- Snijd het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Scheuren mag ook. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de blokjes brood 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat het brood goudbruin en krokant is aan de buitenkant.
- Rijg als eerste de cherrytomaten op de 6 tapasprikkers. Gevolged door de blokjes kaas en de augurk. Maak de borrelspiesjes met kaas af met het geroosterde brood: de zelfgemaakte croutons.
- Meng voor de mosterdsaus de mayonaise en de grove mosterd met elkaar.
- Serveer de vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus direct.