Bloemkool nuggets, groenten bites, bloemkool bites… Hoe je het ook wil noemen, deze nuggets gemaakt van bloemkoolroosjes zijn zo fantastisch lekker! Die moet je geproefd hebben! Dit recept is simpel: hele bloemkoolroosjes dip je in een lekker beslag je bak je daarna in de hete olie. Er ontstaat een lekker krokant jasje om de bloemkool en de bloemkool verandert tijdens het bakproces in een lekkere zachte vulling. Serveer met een lekker sausje om te dippen en je vegetarische groentensnack is klaar!
Bloemkool nuggets
Op zoek naar een hartige snack, maar dan gemaakt van groenten? Dan ben je bij dit recept voor bloemkool nuggets aan het juiste adres! Deze heerlijke, hartige gefrituurde groenten bites zijn echt ontzettend lekker en de perfecte vervanger van bijvoorbeeld kipnuggets. Door de bloemkool te bedekken met een eenvoudig beslag, lekker op smaak gemaakt met specerijen, wordt een simpel stukje bloemkool in een paar minuten de hemel op aarde!
Groenten bites
Deze nuggets op basis van groenten maak ik het liefst met bloemkool. Je zou ze ook bloemkool bites of groenten bites kunnen noemen. Hoe je ze ook noemt, dat verandert niets aan de lekkere smaak van dit recept. Bloemkool snijd je in bijtklare roosjes en verwerk je zo verder in het recept, maar eigenlijk zou je elk soort groenten kunnen gebruiken voor deze groenten bites. Denk aan bijvoorbeeld: pompoen, wortel, aubergine, courgette. Het voordeel aan bloemkool vind ik wel: ze zijn lekker hapklaar en hebben een mooie, rustieke vorm die behouden blijft tijdens de bereiding. Dit ziet er leuk én lekker uit!

Bloemkool nuggets met chilisaus
Ingredients
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 200 ml water
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram maïzena
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- voldoende neutrale olie om in te bakken
Voor erbij:
- fijngesneden bosui
- chilisaus
Instructions
- Meng het zelfrijzend bakmeel, de maïzena, het kerriepoeder en het paprikapoeder met elkaar en meng goed door. Schenk het water erbij en roer met een garde goed door tot een glad beslag ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet in een steelpan ruim olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of koolzaadolie, zodat er minimaal 15 centimeter olie in staat. Verwarm de olie tot 160-170 graden. Controleer dit met een thermometer of met behulp van deze tip.
- Doe alle bloemkoolroosjes in het beslag en meng goed zodat de bloemkoolroosjes rondom overal bedekt zijn met beslag. Doe de bloemkoolroosjes in de olie en bak ze ongeveer 6 minuten tot ze rondom goudbruin. Bestrooi eventueel met wat extra zout en fijngesneden bosui en serveer met chilisaus.