amaretto fizz

Amaretto fizz – amaretto cocktail met citroen

Amaretto fizz, een super lekkere cocktail met amaretto citroen en bruisend water. Deze cocktail is lekker fris van smaak. Heerlijk op een zomeravondje tijdens een tuindiner of een barbecue bijvoorbeeld!Amaretto fizz

Amaretto fizz is een super lekkere en frisse cocktail met amaretto. Naast amaretto gebruik je citroensap, van een verse citroen, en bruisend water. Deze cocktail bevat dus maar één soort alcoholhoudende drank en daarnaast alleen maar frisse elementen.

Je kunt de amaretto fizz cocktail maken per glas. Schenk daarvoor de ingrediënten gewoon in het glas en daarom kun je met een roerstaafje mengen. Het is ook leuk om deze amaretto cocktail te maken in een grote kan en deze gezellig op tafel te zetten. Iedereen kan zo lekker uit de kan schenken.

Serveer de kan met royaal partjes citroen en ijsklontjes. Super lekker en het ziet ook ontzettend gezellig uit!


Kleurverloop in je drankje

Deze cocktail is vrij eenvoudig, maar ziet er wel lekker zonnig uit door de mooie kleur en natuurlijk het partje citroen. Ik vind het leuk als, bij het serveren, er een klein kleurverloopje zichtbaar is in je glas. Van donker (amarettokleur) onder naar licht en fris bovenin het glas.

Hiervoor begin ik met het ijs. Dit doe ik onderin het glas. Ik schenk hier vervolgens de amaretto op, ik knijp de citroen uit boven het glas en vervolgens schenk ik het glas verder vol met ijskoud bruisend water. Schenk niet te hard, zodat het drankje zich niet direct mengt. Zo zie je een mooi kleurverloop!

amaretto fizz

Amaretto fizz

Amaretto fizz, een super lekkere cocktail met amaretto citroen en bruisend water. Deze cocktail is lekker fris van smaak. Heerlijk op een zomeravondje tijdens een tuindiner of een barbecue bijvoorbeeld!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Porties 1 glas

Ingrediënten
  

  • 35 ml amaretto
  • ½ citroen (ongeveer 3 eetlepels sap)
  • 150 ml bruisend water
  • ijsklontjes en schijfje citroen (eventueel)

Instructies
 

  • Neem een glas van 350 tot 400 ml. Doe hier de ijsklontjes in. Schenk de amaretto hierover en knijp de halve citroen uit boven het glas. Je kunt het leeggknepen citroentje ook in het glas doen of een nieuw citroenschijfje pakken om te garneren.
  • Schenk het glas verder vol met het bruisend water. Serveer direct.
Trefwoord Cocktail, Dinner party, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating