daslookpesto

Daslookpesto recept + tips voor daslook plukken

Daslookpesto, een super lekker en makkelijk recept om wilde daslook in te verwerken. Dit wildplukrecept is super leuk en lekker om te maken! Lees daarnaast in dit artikel ook tips voor het plukken van daslook.Daslookpesto

Daslook is een plant die je in het wild kunt vinden. Heb je daslook gevonden in de natuur en deze geplukt, dan kun je er deze heerlijke daslookpesto mee maken! Daslookpesto maak je op dezelfde manier als traditionele pesto, maar dan met daslook in plaats van basilicum.

Daslook smaakt lente-ui en knoflookachtig. Ontzettend lekker! Deze pesto van daslook smaak en geurt dus ook heerlijk naar frisse lente-ui en knoflook.


Daslook plukken

Daslook kun je in het wild plukken. Je kunt daslook herkennen en aan de lange, heldergroene bladeren. Wanneer je daslook kneust en tussen je handen wrijft komt er direct een lente-ui-achtige geur vrij. Hier kun je daslook goed aan herkennen. Ruik je deze geur niet, dan is het geen daslook.

Daslook heeft daarnaast kleine, witte bloemetjes in de vorm van een witte bol. Ook hieraan kun je daslook herkennen. Bekijk ook deze link om daslook goed te kunnen herkennen.

Verward daslook niet met meiklokjes. Meiklokjes hebben ook een heldergroen, lang blad en witte bloemen, maar deze geuren niet en de bloem ziet er daadwerkelijk anders uit!


Verantwoord wildplukken van daslook

Wildplukken is erg leuk om te doen, maar denk hierbij ook om de natuur. Heb je een mooi stuk natuur gevonden met daslook, let er dan op dat je niet te veel plukt. Pluk alleen de bladeren van de daslook en pluk alleen wat je echt nodig hebt. Probeer het meeste van de plant te laten staan, zodat deze plant niet afsterft.

daslookpesto

Daslookpesto

Heerlijke, geurende daslookpesto.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 60 gram daslook (ongeveer 8 bladeren)
  • 60 ml olijfolie
  • 40 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels zonnebloempitten

En verder:

  • een staafmixer en een hoge beker
  • of: een hakmolentje

Instructies
 

  • Was de daslook goed en dep deze droog.
  • Doe alle ingrediënten in de hoge beker of in het hakmolentje en mix hier een gladde pesto van.
  • Bewaar de daslookpesto 2 à 3 dagen in de koelkast.
Trefwoord Budget proof, Pesto, Vegetarisch, Wildplukken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating