cheeseburger met mosterdmayo

Cheeseburger met mosterdmayo

Hoofdgerecht | 20 minutenIngrediënten (1 cheeseburger met mosterdmayo)


1 zacht bolletje
1 rundvleesburger
1 plakje kaas (voorgesneden)
1 rode ui, dunne ringen
handje ijsbergsla
1 à 2 augurken
mostermayo


Bereidingswijze


Rooster het bolletje met de binnenzijde in een koekenpan. Gebruik je de oven? Zet de oven dan op grillstand en leg de twee helften met de binnenkant naar boven gericht. Grill het bolletje een paar minuten tot het brood ietwat krokant is.

Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak de uienringen samen met de hamburger in een ruime koekenpan gaar. Als de pan groot genoeg is, kun je deze gewoon in dezelfde pan wassen.
Leg, wanneer de burger bijna gaar is, het plakje kaas erboven op en laat deze even smelten. Je kunt hiervoor de deksel even op de pan doen.

Bereid de groenten voor. Maak hiervoor de ijsbergsla schoon en snijd deze in dunne reepjes. Laat de augurken uitlekken en snijd deze in plakjes. Zet de groenten opzij tot verder gebruik.

Besmeer beide helften, aan de binnenzijde van het bolletje met wat mosterdmayo. Leg op de onderste helft wat fijngesneden ijsbergsla, hierop de burger met de gesmolten kaas. Verdeel gebakken uien hierop en maak het geheel af met de plakjes augurk. Dek de cheeseburger met mosterdmayo af met de andere helft van het bolletje.

Serveer de cheeseburger met mosterdmayo direct. Lekker met wat zelfgemaakte frietjes, een salade of geroosterde groenten.


Tips

Heb je geen mosterdmayo in huis, maar wil je wel graag deze cheeseburger maken? Meng dan één eetlepel mayonaise met één theelepel mosterd. Voeg eventueel ook nog wat honing toe.

Maak deze cheeseburger met mosterdmayo ook eens op de BBQ. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

Ben je op zoek naar meer lekkere burgerrecepten? Bekijk dan eens deze categorie: burgers, sandwiches en wraps.

Met dit recept kun je natuurlijk variëren. Kies bijvoorbeeld eens voor een volkoren broodje, een burger van kippengehakt of voor een plak oude kaas in plaat van jong of belegen.

1 reactie op “Cheeseburger met mosterdmayo”

  1. Pingback: Cheeseburgers met brie en honing-mosterdsaus - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *