Een smakelijke samenkomst tussen de Mexicaanse keuken en de Italiaanse keuken. Zo kun je deze heerlijke quesadilla caprese omschrijven. Deze quesadilla beleg je met de traditionele combinatie van ingrediënten uit Italië: tomaat, mozzarella en basilicum. Snel gemaakt, heerlijk als bijvoorbeeld lunch!
Quesadilla caprese
De quesadilla heeft iedereen denk ik er wel eens gegeten. Deze Mexiciaanse tosti kun je beleggen met van alles en nog wat. Denk aan: vlees, vis en/of groenten met lekker veel kaas. Voor dit recept maak ik graag gebruik van de klassieke Italiaanse ingrediëntencombinatie tomaat, mozzarella en basilicum. De kleuren van de Italiaanse vlag én de ingrediënten die kenmerkend zijn voor de Italiaanse keuken.
Quesadilla bereiden
Heb je geen grillpan in huis? Gebruik dan één van deze twee andere methodes om een quesadilla te bereiden:
- Bereidt de quesadilla caprese in de oven. Leg de gevulde tortillawrap, de quesadilla, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 graden. Bak de quesadilla ongeveer 7 minuten in de oven. Zet eventueel de grillstand aan zodat de bovenkant een beetje krokant wordt.
- Bereidt de quesadilla caprese in het tosti-ijzer of in een grillaparaat. Heb je een tosti-ijzer in huis? Leg de quesadilla dan even tussen het tosti-ijzer om de kaas te laten smelten. Deze methode geldt voor een grillaparaat.
Variëren
Tomaat, mozzarella en basilicum is natuurlijk een topcombinatie van smaken. Toch zin om te variëren? Gebruik dan bijvoorbeeld ook een beetje pesto op je quesadilla caprese. Een ander lekker ingrediënt met een Italiaans tintje: prosciutto. Een lekkere Italiaanse, gedroogde met een ietwat zoute smaken. Lekker!
Quesadilla caprese met tomaat, mozzarella en pesto
Ingrediënten
- 1 grote tortillawrap
- 1 tomaat
- 1/2 bol mozzarella
- handje verse basilicumblaadjes
Instructies
- Was de tomaat en snijd deze vervolgen in plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd ook deze in plakjes.
- Leg de tortillawrap voor je neer. Verdeel dan de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes over de helft van de wrap. Vouw vervolgens de andere helft over de vulling.
- Zet een (grill)pan op het vuur zonder olie of boter. Leg de quesadilla caprese in de pan en bak aan beide zijde een aantal minuten tot de tortillawrap goudbruin ziet en de kaas gesmolten is.
- Serveer de quesadilla caprese direct
Pingback: Bacon-chicken wraps met honing-mosterddressing - StudioKOOK
Pingback: Pizza caprese met courgette - StudioKOOK
Pingback: Quesadilla's met gekaramelliseerde uien en jalapeño's - StudioKOOK