quesadilla caprese

Quesadilla caprese met mozzarella, tomaat en basilicum

Lunch | 10 minuten


Ingrediënten (1 pers. quesadilla caprese)


2 kleine of 1 grote tortillawrap
1 tomaat
1/2 bol mozzarella
handje verse basilicumblaadjes


Bereidingswijze

Was de tomaat en snijd deze vervolgen in plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd ook deze in plakjes.

Leg de tortillawrap voor je neer. Gebruik je één tortillawrap? Verdeel dan de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes over de helft van de wrap. Vouw vervolgens de andere helft over de vulling.
Gebruik je één kleine wrap? Beleg dan de wrap volledig met de tomaat, mozzarella en de basilcum en dek de wrap af met de tweede wrap.

Zet een (grill)pan op het vuur zonder olie of boter. Leg de quesadilla caprese in de pan en bak aan beide zijde een aantal minuten tot de tortillawrap goudbruin ziet en de kaas gesmolten is. Heb je geen grillpan? Scroll dan even door naar de tips voor nog twee opties om deze quesadilla caprese te bereiden.

Snijd, na de bereiding, de quesadilla in punten en serveer hem direct.


Tips

Heb je geen grillpan in huis? Gebruik dan één van deze twee andere methodes om een quesadilla te bereiden:

  • Bereidt de quesadilla caprese in de oven. Leg de gevulde tortillawrap, de quesadilla, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 graden. Bak de quesadilla ongeveer 7 minuten in de oven. Zet eventueel de grillstand aan zodat de bovenkant een beetje krokant wordt.
  • Bereidt de quesadilla caprese in het tosti-ijzer of in een grillaparaat. Heb je een tosti-ijzer in huis? Leg de quesadilla dan even tussen het tosti-ijzer om de kaas te laten smelten. Deze methode geldt voor een grillaparaat.

Wil je nog een extra ingrediënten toevoegen aan deze quesadilla met een Italiaans tintje? Beleg dit lekkere gerecht dan ook eens met wat extra prosciutto, een Italiaanse, rauwe ham. Deze past perfect bij de rest van de ingrediënten!

  • Share post

3 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *