coeur de boeuf salade

Coeur de boeuf salade met burrata, pesto en basilicum

Coeur de boeuf salade, een super lekkere en fris bijgerecht. De coeur de boeuf tomaat, ofwel: de vleestomaat, is een vlezige, stevige tomaat. Perfect voor een lekkere salade. Deze bijzondere tomatensoort ziet er ook nog eens prachtig uit!



Coeur de boeuf salade

Een salade van de coeur de boeuf tomaat is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens ontzettend lekker. De vleestomaat, zo wordt de coeur de boeuf tomaat ook wel genoemd, is een stevige tomaat met weinig sap. De vlezige tomaat vind ik daarom erg lekker in een salade.

De vorm van de coeur de boeuf tomaat is ook erg mooi. De tomaat heeft een ribbelige buitenkant en is een beetje robuust, grof. Wanneer je plakken maakt van de tomaat, kun je de mooie doorsnede zien. Elke plak heeft een unieke vorm. Serveer de coeur de boeuf salade daarom, in plakjes, op een mooi en groot serveerbord waarop je alle plakjes wijd kunt spreiden. Zo kun je de prachtige vormen van de coeur de boeuf goed zien.


Pesto en burrata

De salade is ontzettend lekker. De eenvoud van de ingrediënten zijn meteen de kracht van dit recept. De smaak van de tomaat heeft niet veel extra’s nodig en daarom combineer ik ‘m met ingrediënten die de perfecte smaakvrienden zijn met de coeur de boeuf tomaat: basilicum, pesto en burrata.

De pesto verspreid ik over een mooi serveerbord. Als je een licht of een wit bord gebruikt, komt de heldere, groene kleur van de pesto mooi uit. Op de pesto verdeel je de plakken tomaat. Leg in het midden een bol burrata. Deze kun je eventueel opensnijden. Druppel nog wat olijfolie en verdeel wat blaadjes verse basilicum over de salade en je hebt een prachtig bijgerecht!

coeur de boeuf salade

Coeur de boeuf salade met burrata en pesto

Coeur de boeuf salade, een super lekkere en fris bijgerecht. Fris, maar ook romig door de burrata. De pesto en de basilicum maken dit gerecht compleet.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 coeur de boeuf tomaten
  • 2 bollen burrata
  • 100 gram verse pesto
  • olijfolie
  • 15 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Verdeel de pesto over een ruime serveerbord. Snijd de coeur de boeuf tomaten in plakken. Leg de plakken op de pesto.
  • Leg de twee bollen burrata op de coeur de boeuf salade. Snijd ze eventueel een beetje open. Druppel olijfolie over de salade en bestrooi het geheel als laatste met de plaatste verse basilicum. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt dit gerecht ook serveren met één bol burrata, maar twee bollen maken het gerecht lekker rijk en royaal. Kies wat je zelf het lekkerst vindt!
Trefwoord 10 minuten, 5 ingrediënten, Dinner party, Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch, Zomer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating