Coeur de boeuf salade, een super lekkere en fris bijgerecht. De coeur de boeuf tomaat, ofwel: de vleestomaat, is een vlezige, stevige tomaat. Perfect voor een lekkere salade. Deze bijzondere tomatensoort ziet er ook nog eens prachtig uit!
Coeur de boeuf salade
Een salade van de coeur de boeuf tomaat is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens ontzettend lekker. De vleestomaat, zo wordt de coeur de boeuf tomaat ook wel genoemd, is een stevige tomaat met weinig sap. De vlezige tomaat vind ik daarom erg lekker in een salade.
De vorm van de coeur de boeuf tomaat is ook erg mooi. De tomaat heeft een ribbelige buitenkant en is een beetje robuust, grof. Wanneer je plakken maakt van de tomaat, kun je de mooie doorsnede zien. Elke plak heeft een unieke vorm. Serveer de coeur de boeuf salade daarom, in plakjes, op een mooi en groot serveerbord waarop je alle plakjes wijd kunt spreiden. Zo kun je de prachtige vormen van de coeur de boeuf goed zien.
Pesto en burrata
De salade is ontzettend lekker. De eenvoud van de ingrediënten zijn meteen de kracht van dit recept. De smaak van de tomaat heeft niet veel extra’s nodig en daarom combineer ik ‘m met ingrediënten die de perfecte smaakvrienden zijn met de coeur de boeuf tomaat: basilicum, pesto en burrata.
De pesto verspreid ik over een mooi serveerbord. Als je een licht of een wit bord gebruikt, komt de heldere, groene kleur van de pesto mooi uit. Op de pesto verdeel je de plakken tomaat. Leg in het midden een bol burrata. Deze kun je eventueel opensnijden. Druppel nog wat olijfolie en verdeel wat blaadjes verse basilicum over de salade en je hebt een prachtig bijgerecht!

Coeur de boeuf salade met burrata en pesto
Ingrediënten
- 3 coeur de boeuf tomaten
- 2 bollen burrata
- 100 gram verse pesto
- olijfolie
- 15 gram verse basilicum
Instructies
- Verdeel de pesto over een ruime serveerbord. Snijd de coeur de boeuf tomaten in plakken. Leg de plakken op de pesto.
- Leg de twee bollen burrata op de coeur de boeuf salade. Snijd ze eventueel een beetje open. Druppel olijfolie over de salade en bestrooi het geheel als laatste met de plaatste verse basilicum. Serveer direct. Eet smakelijk!





