Burrata met bevroren perzik. Een verrassend lekkere combinatie! De burrata is heerlijk romig en de bevroren perzik is lekker fris. Deze combinatie is daarom het perfect bijgerecht of borrelgerecht voor in de zomer. Maak deze burrata met perzik af met balsamico, wat lekkere toastje of verse brood en eventueel wat Parmaham.
Burrata met bevroren perzik
Burrata, die heerlijke, Italiaanse kaas.. Je kent deze bol zachte kaas wel van veel gerechten zoals deze Burrata plate met geroosterde paprika, tomaat, olijf en basilicum of deze Burrata salade met parmaham, artisjok, olijven, kappertjes en pesto. Burrata is een lekkere, romige kaas met een zachte kern. De smaak leent zich goed om te combineren met allerlei (Italiaanse) ingrediënten en de structuur is heerlijk in veel soorten gerechten, zoals een pasta, een salade of om lekker in te dippen. Burrata is een echte alleskunner!
Voor dit recept combineer je burrata niet met hartige ingrediënten, maar juist met zoet. Burrata en perzik smaken ontzettend lekker met elkaar. De neutrale smaak van burrata past goed bij de perzik, helemaal omdat de binnenkant zo lekker romig is.
De perzik leg je een paar uur van te voren of de avond ervoor in de vriezer. Het vruchtvlees van de perzik wordt hard en daarom kun je de perzik daarna goed rasp. Breek de burrata open op een mooi serveerbordje en rasp hier de bevroren perzik over. Super lekker fris!
Balsamico en Parmaham
Om dit borrelbordje compleet te maken, combineren we burrata niet alleen met de zoete perzik, maar ook met een hartig ingrediënt: balsamico. Balsamico ken je van de azijn, balsamicoazijn, of de siroop, balsamicosiroop. Mijn tip voor balsamico: koop een lekkere balsamico van goed kwaliteit. Deze van Giuseppe Giusti is mijn favoriet!
Serveer naast de burrata met bevroren perzik en balsamico lekker wat krokant toastje. Scrocchi bijvoorbeeld. Een lekker, hartig toastje. Maar, een verse ciabatta of focaccia erbij is ook heerlijk!
Burrata met bevroren perzik, balsamico en Parmaham
Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 1 bevroren perzik
- 30 gram Parmaham
- balsamico
- toastjes of brood voor erbij
Instructies
- Breek de bol burrata open op een serveerbordje. Rasp hierboven de perzik. Let op dat je de pit niet per ongeluk mee raspt.
- Druppel wat balsamico over de burrata met perzik en verdeel de Parmaham ernaast. Serveer met brood en/of toastjes en serveer direct. Eet smakelijk!