Zin in een voedzame soep? Deze witte bonen-tomatensoep zal je niet teleurstellen! De witte bonen zijn vezelrijk en voedzaam en zijn de perfecte gezonde toevoeging aan een tomatensoep. Zo maak je in een handomdraai een echte maaltijdsoep.
Witte bonen-tomatensoep
Deze tomatensoep is een lekkere, gecombineerde soep. Net als deze tomaten-courgettesoep! Tomaten lenen zich uitstekend om te combineren met andere groenten. Tomaten zijn erg smaakvol en smaken lekker met veel andere groenten. Voor dit recept gebruik je witte bonen. Witte bonen hebben een zachte, neutrale smaak. Ze zijn niet uitgesproken aanwezig in de soep, maar maken het recept wel voedzamer en vezelrijker.
Maaltijdsoep
Deze soep is een echte maaltijdsoep. Er zitten lekker veel groenten in het recept en dat is natuurlijk altijd gezond. De witte bonen bevatten veel vezels en geven daarom een vullend gevoel. Perfect als maaltijd dus. Serveer eventueel nog een lekker stuk brood bij en je bent klaar.
Soep invriezen
Deze soep met tomaten en witte bonen leent zich uitstekend om in te vriezen. Zo heb je altijd een portie in huis! Vries de soep in in porties, bijvoorbeeld in bakjes met een inhoud van ongeveer een halve liter. Haal een bakje per persoon uit de vriezer wanneer je het nodig hebt. Ideaal! En perfect om mee door te warmen op een koude dag.

Witte bonen-tomatensoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 grote tomaten
- 250 gram snoeptomaatjes
- 3 tenen knoflook
- 1 blik witte bonen
- ½ eetlepel honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 70 gram tomatenpuree
- ½ liter groentebouillon
En verder:
- een staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de witte bonen schoon en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een ruime mengkom. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de snoeptomaatjes. Snipper de ui en ontdoe de knoflook van het kontje en de schil. Doe alle groenten in de mengkom, bij de witte bonen.
- Voeg de olijfolie, de honing en de Italiaanse kruiden toe. Meng dit goed door en spreid ze vervolgens uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de geroosterde groenten hierna in een soeppan, samen met de tomatenpuree, de tomaten uit blik en de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat 5 tot 10 minuten pruttelen. Haal de pan de van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Eet smakelijk!





