Orecchiette, oortjespasta. Eet jij dit wel eens? Maak vooral eens deze orecchiette met burrata. Zo’n lekker en makkelijk pastarecept! Heerlijk met burrata, tuinbonen en een gepofte cherrytomatensaus. Succes gegarandeerd!
Oortjespasta
Orecchiette betekent: oortjes in het Italiaans. Oortjespasta dus! Deze pastasoort komt uit het zuiden van Italië. Vaak wordt orecchiette gegeten met bijvoorbeeld broccoli of tomatensaus. Een echt streekgerecht!
Orecchiette
Ik combineer orecchiette met ingrediëten die een beetje grof zijn van structuur, maar die je wel in één hap kunt eten. De ingrediënten zijn ongeveer dezelfde grootte als de pasta. Dit eet erg lekker. Je kunt in elke hap alle ingrediënten van dit pastarecept proeven. In dit geval dit: tuinbonen, gepofte cherrytomaten en burrata.
Ook lekker: dit recept voor orecchiette ovenschotel met tomaten-roomsaus!
Gepofte cherrytomatensaus
De gepofte cherrytomatensaus maak je makkelijk zelf. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. Gebruik verse cherrytomaten en doe deze in een koekenpan met wat olie, zout en peper. Voeg een klein scheutje witte wijnazijn toe. Dit wordt tijdens het verwarmen een heerlijke, zoete smaak in de saus. Doe de deksel op de pan en laat de cherrytomaten op laag poffen. Je verwarmt de tomaatjes dus simpelweg tot ze uit hun schilletje knappen. Hierna komen ook de sappen vrij uit de tomaat en zo wordt het een heerlijke saus met rijke smaken.
Tuinbonen
Tuinbonen vind ik ideaal om in huis te hebben. Je kunt ze diepgevroren kopen en zijn dus lang houdbaar. Haal voor dit recept één portie tuinbonen uit de vriezer. Deze kun je gewoon meekoken met de pasta. Super makkelijk, want zo heb je dus maar één pan nodig!
Burrata
Als laatste maak je deze pasta af met burrata. Zo lekker! De burrata is lekker romig en dit combineert super goed met de orecchiette, de tuinbonen en natuurlijk die rijke gepofte cherrytomatensaus.

Orecchiette met burrata, tuinbonen en gepofte cherrytomatensaus
Ingrediënten
- 100 gram orecchiette
- 250 gram tuinbonen (diepvries)
- 250 gram cherrytomaten
- 1 scheutje witte wijnazijn
- 1 theelepel honing
- olijfolie
- ½ theelepel chilivlokken (of: naar smaak)
- peper en zout
- 1 kleine bol burrata
Instructies
- Doe de orecchiette en de tuinbonen samen in ruimkokend water. Kook ze in 10 tot 12 minuten gaar. Giet hierna af en zet apart tot verder gebruik.
- Doe de cherrytomaten in een koekenpan met wat olijfolie, de witte wijnazijn, de honing, de chilivlokken en een snuf peper en zout. Doe de deksel op de pan en pof de cherrytomaten. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Als de schil van de tomaten open barst, kun je de deksel van de pan halen en het geheel doorroeren. Laat de tomaatjes pruttelen tot een lekkere saus.
- Meng de gekookte orecchiette en tuinbonen met de gepofte cherrytomatensaus. Schep de pasta in een bord en leg de kleine bol burrata op de pasta. Bestrooi eventueel met wat extra chilivlokken. Eet smakelijk!