conchiglie met gestoofde prei

Conchiglie met gestoofde prei, gepofte cherrytomaten, za’atar en feta

Conchiglie, heb jij al eens met deze schelpjespasta gekookt? Conchiglie pasta is perfect om te eten met een grove saus, zoals deze gepofte cherrytomatensaus, en grove groenten. Dit pasta recept is lekker voedzaam en helemaal vegetarisch.



Conchiglie

Conchiglie is een Italiaanse pastasoort in de vorm van een grove schelp. Deze pasta is ideaal om te combineren met een grove saus. Omdat de pasta ook grof is kan het een grove saus, bijvoorbeeld met grove groenten of gehakt, goed “vasthouden”. Ideaal voor deze gepofte cherrytomatensaus dus. Maar, denk ook aan een bolognesesaus of een zelfgemaakte (grove) pesto met geroosterde groenten.


Gepofte cherrytomatensaus en gestoofde prei

Voor dit pastarecept maak ik een gepofte cherrytomatensaus. De cherrytomaten pof je in een koekenpan met een deksel erop. Dit duurt niet lang, waardoor je de zoete smaak van de cherrytomaten goed blijft proeven na de bereiding. Poffen van tomaten betekent dat de tomaten zo warm wordt dat hij uit z’n schil barst. De cherrytomaten wordt hierna zacht en lekker zoet.

In dezelfde koekenpan stoof je ook de prei. Deze snijd je in brede ringen. Het stoven gaat vanzelf met een klein scheutje water (één of twee eetlepels) of het aanhangend vocht van de groenten of het vrijkomend vocht van de groenten. Super makkelijk dus!

Net als voor de cherrytomaten geldt dat door het stoven de pure en ietwat zoete smaak van de prei goed tot zijn recht komt in dit conchiglie recept. Samen vormt dit een grove pastasaus, perfect voor deze pastasoort.


Feta en za’atar

Om deze pasta nog iets speciaals te geven, top je het gerecht af met verse basilicum, feta en za’atar. Een heerlijke combinatie van smaken én het maakt deze pasta net even bijzonderder! Met deze toppings kun je natuurlijk variëren. De za’atar zou ik zeker toevoegen, want de smaak van dit kruidenmengsel is uniek. Maar gebruik bijvoorbeeld ook eens zachte geitenkaas, Parmezaanse kaas of verse peterselie.


conchiglie met gestoofde prei

Conchiglie met gestoofde prei, gepofte cherrytomaten, feta en za’atar

Conchiglie pasta is perfect om te eten met een grove saus, zoals deze gepofte cherrytomatensaus, en grove groenten. Dit pasta recept is lekker voedzaam en helemaal vegetarisch.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Italiaans, Midden-Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram conchiglie (pasta)
  • 1 prei
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram feta
  • 2 theelepels za'atar
  • verse kruiden, zoals basilicum (naar smaak)

Instructies
 

  • Kook de conchiglie pasta zoals aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot verder gebruik.
  • Doe de cherrytomaten in een ruime wokpan en pof deze 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan. De cherrytomaten zijn goed gepoft als de tomaat zacht is en de schil is opengebarsten. Voeg de honing toe en verwarm dit nog 1 minuut mee.
  • Maak intussen de prei schoon en snijd de prei in grove plakken. Doe de prei in een andere wokpan of koekenpan, het liefst alle plakjes plat met een snijkant naar boven. Voeg een klein scheutje water toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof de prei in 10 tot 15 minuten gaar. Dit kan tegelijkertijd met het poffen van de cherrytomaten.
  • Voeg de conchiglie pasta toe aan de gepofte cherrytomatensaus. Verdeel de conchiglie over 2 borden. Verdeel de gestoofde prei over de pasta en verbrokkel de feta erover. Bestrooi de pasta met de za'atar en wat verse kruiden. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating