flammkuchen met prei

Flammkuchen met prei, za’atar en chorizo

Flammkuchen met prei, echt een van mijn favoriete flammkuchenrecepten. De prei wordt precies gaar genoeg in de oven, maar behoudt een heerlijke, ietwat zoete, preismaak. Super lekker in combinatie met za`atar en chorizo. Wanneer zet jij deze flammkuchen op het menu?



Flammkuchen met prei

Flammkuchen met prei is een leuke variant op de klassieke flammkuchen met ui en spek. Deze flammkuchen maak je fijngesneden preiringen. Daarnaast voeg je za`atar kruiden en chorizo toe. Super lekkere smaken die heel erg goed bij elkaar passen.

Deze flammkuchen met prei is makkelijk en snel om te maken. Daarom is dit recept geschikt als makkelijke, doordeweekse maaltijd. Maar, eet ‘m ook lekker in het weekend. Eventueel aangevuld met een kopje soep. Of wat dacht je van deze smaakvolle flammkuchen als borrelhapje? Kortom: dit flammkuchenrecept is van alle markten thuis!


Za`atar kruiden

Om deze flammkuchen op smaak te brengen gebruik ik za`atar. Dit is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za’atar bestaat in ieder geval uit sesamzaadjes en sumak. Er zijn veel versies in omloop waar ook nog andere kruiden aan toe zijn gevoegd, dus kies vooral de versie jij het lekkerst vindt! Zelf vind ik za’atar waar ook tijm in zit erg lekker. Tijm is ook een smaak die goed past bij de prei en de kaas in dit recept.

flammkuchen met prei

Flammkuchen met prei, za`atar en chorizo

Flammkuchen met prei, za`atar en chorizo. Super lekker, makkelijk en snel om te maken! De perfecte makkelijke maaltijd.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Duits, Frans, Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flammkuchendeeg op rol (koelvers)
  • 100 gram crème fraîche
  • ½ prei
  • 100 gram plakjes chorizo (niet te dun gesneden)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eetlepels za`atar

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Laat de buitenrand minimaal 1 centimeter vrij.
  • Snijd de prei in flinterdunne ringen verdeel deze over de het deeg. Verdeel hiervoor de za`atar en de geraspte kaas.
  • Snijd de chorizo, als je deze nog moet snijden, in niet te dunne plakjes. Houd ongeveer 2 à 3 mm dik aan. Scroll ook even door naar de tips!
    Verdeel de plakjes chorizo over het laagje geraspte kaas.
  • Bak de flammkuchen met prei 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Voor dit recept is het belangrijk om de chorizo niet te dun te snijden, want dan zal deze sneller verbranden in de oven. Kies daarom geen chorizo die ook wordt gebruikt als vleeswaren. 
Je kunt beter chorizo zelf snijden of kiezen voor gesneden chorizo die als borrelhapje wordt gebruikt. Deze vind je in het koelversschap in kleine ronde bakjes of bij de gedroogde worsten. 
Trefwoord 10 minuten, 6 ingrediënten, Flammkuchen, Makkelijk, Ovenrecept, Plaattaart, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating