dumpling salade

Dumpling salade met edamameboontjes, komkommer en Oosterse dressing

Dumpling salade. Een heerlijke, frisse salade met dumplings, edamameboontjes, komkommer en meer lekkers! Om deze fantastisch lekkere maaltijdsalade af te maken, serveer je ‘m met een zelfgemaakte Oosterse dressing. Super lekker en zo smaakvol. Wanneer zet jij deze dumpling salade op het menu?



Dumpling salade

De naam zegt het al: een echte maaltijdsalade rijkelijk gevuld met dumplings. Deze dumpling salade is een echte maaltijdsalade, want hij zit boordevol gezonde groenten, lekkere smaken en structuren en natuurlijk heerlijke dumplings! Kies dumplings die je zelf het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld vegetarisch of met gehakt. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

De salade bestaat uit Romaine sla, ofwel: bindsla. Dit is een stevige slasoort en heeft een diepgroene kleur. Niet alleen mooi om te zien, maar ook ontzettend lekker. De Romaine sla snijd je in grove repen en meng je met worteljulienne. Die kun je gewoon gesneden kopen, maar zelf snijden kan natuurlijk ook. Vul de salade verder met komkommer en edamameboontjes. Om het af te maken, maak je de salade aan met een zelfgemaakte Oosterse dressing. Dat recept vind je hier:

Oosterse dressing – basisrecept
Deze Oosterse dressing is een perfect basisrecept voor Oosterse recepten. Maak 'm met o.a. Chinkiang rijstazijn (zwarte azijn) en sojasaus. Lekker bij een salade, gestoomde groenten, dumpings en springrolls.
Bekijk het recept
oosterse dressing

Als laatste kun je de dumpling salade nog garneren met fijngesneden bosui en fijngesneden rode peper. Echte smaakbommetjes! Ook lekker: gebakken uitjes, sesamzaadjes, of ingelegde rode ui.


Wat zijn dumplings?

Dumplings is een verzamelnaam voor verschillende Chinese gerechten. Deze gerechten lijken allemaal een beetje op elkaar. Voorbeelden zijn: dim sum, jiaozi (in Japans: gyoza), wontons en baozi. Dit zijn allemaal kleine deeggerechten gevuld met vlees, vis, tofu of groenten. Ze worden gestoomd, gebakken of gefrituurd.

Voor dit recept kun je dus meerdere soorten dumplings gebruiken. Kies de variant die jij lekker vindt! Voor deze dumplingsalade vind ik de gestoomde of gekookte dumplings het meest geschikt omdat ze niet vet zijn (deze salade mag lekker fris zijn!) en ze kunnen de smaak van de dressing goed opnemen. Mijn advies: gebruik dim sum of gekookte of gestoomde wontons of jiaozi (gyoza).

dumpling salade

Dumpling salade met edamameboontjes, komkommer en Oosterse dressing

Dumpling salade. Een heerlijke, frisse salade met dumplings, edamameboontjes, komkommer en meer lekkers! Een echte maaltijdsalade.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Chinees, Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 dumplings
  • 2 kroppen Romaine sla
  • ½ komkommer
  • 75 gram worteljulienne
  • 100 gram edamameboontjes (gekookt en gepeld)
  • 2 bosuitjes
  • sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels Chinkiang rijstazijn (zwarte azijn, te koop bij de toko)
  • 3 eetlepels honing
  • eetlepel Srirachasaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • eetlepel sesamolie

Instructies
 

  • Bereid de dumplings volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd intussen de Romaine sla in grove repen en meng deze met de worteljulienne. Verdeel de sla over een mooie serveerschaal of over twee borden.
  • Halveer de halve komkommer in de lengte en ontdoe van de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Verdeel de komkommer, de bosui en de edamameboontjes over de salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en zet apart tot verder gebruik.
  • Laat de dumplings goed uitlekken (zodat er geen water of vet meer aan druppelt) en verdeel de dumplings over de salade. Bestrooi de salade met wat sesamzaadjes naar smaak en verdeel de dressing, ook naar smaak, over het gerecht. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Maaltijdsalade, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating