Voorgerecht • 30 minuten
Ingrediënten (4 kommen)
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 courgettes, blokjes
0,5 liter groentebouillon
250 ml kookroom
Voor de topping:
8 plakjes Schwarzwälder Schinken
4 eieren
Grana Padano
verse basilicum
azijn
Bereidingwijze
Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime koekenpan. Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak even mee.
Giet de groentebouillon en de kookroom bij de groenten en breng aan de kook. Laat 5 tot 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.
Bak intussen in een koekenpan de ham krokant. Zet intussen een pan met water op het vuur. Breng aan de kook, giet de azijn erbij en zet het vuur dan laag. Breek het ei boven een glas. Zorg dat de dooier heel blijft. Maak met een lepel een draaikolk in het water dat net van de kook af is. Giet hier voorzichtig het ei in. Laat 3 minuten in het water. Haal het eitje hierna voorzichtig uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit met alle eitjes.
Haal de soep van het vuur. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk in vier kommen.
Serveer de soep met twee plakjes krokante ham en één gepocheerd eitje. Voeg de Grana Padano en wat basilicumblaadjes toe naar smaak.
Tips
Houd je deze soep liever vegetarisch? Laat dan de ham gewoon achterwege.
Pingback: Hoe kook je het perfecte ei? - StudioKOOK
Pingback: Broccoli-doperwtensoep met geitenkaascroutons - StudioKOOK
Pingback: 10 x gerechten om de lente in huis te halen - StudioKOOK