Witte bonenburgers

Witte bonenburgers met frisse groentesalade

Hoofdgerecht, vegetarisch • 45 minuten


Ingrediënten (4 burgers)


Voor de witte bonenburgers:
425 gram witte bonen
1/2 ei, losgeklopt
4 eetlepels havermout
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel kurkuma, gemalen
2 theelepels komijn, gemalen
peper en zout

Voor het paneren:
1 1/2 ei, losgeklopt
6 eetlepels bloem
10 eetlepel paneermeel
zonnebloemolie

Voor de groentesalade:
150 gram wortel, dunne linten
1 paprika, in de breedte in dunne plakken gesneden
1/2 komkommer, dunne plakken
6 eetlepels azijn
1 à 2 eetlepels suiker

6 eetlepels mayonaise
3 eetlepels srirachasaus
4 harde bollen
100 gram ijsbergsla
verse koriander

 

Bereidingswijze


Prak de witte bonen met een vork grof. Voeg de komijn, kerrie, kurkuma, 1/2 ei en de havermout toe. Meng het geheel goed en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel in vier gelijke delen. Vorm hier burgers van. Zet voor 30 minuten afgedekt in de vriezer.

Meng voor de salade de azijn met de suiker. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de gesneden groenten toe en laat dit marineren.

Zet drie bakjes klaar voor het paneren van de witte bonenburgers. Doe in de eerste de bloem, in het tweede bakje het losgeklopte ei en in het derde bakje het paneermeel. Haal de burgers uit de vriezer. Haal de burgers één voor één door de bloem, het losgeklopt ei en het paneermeel. Paneer de burgers twee keer, dus na de eerste laag paneermeel haal je de burger nog een keer door het losgeklopte ei en daarna nog een keer door het paneermeel.

Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Bak de burgers gaar en aan beide kanten goudbruin.

Meng voor de saus de mayonaise en de srirachasaus met elkaar. Snijd de bollen door midden. Bestrijk de onderste helft met de saus. Leg hier wat sla op gevolgd door de burger. Maak het geheel af met de frisse groentesalade, verse koriander en dek af met de bovenkant van de bol.

 

Tip

Heb je geen paneermeel in huis? Dit kun je eenvoudig vervangen door zelfgemaakt broodkruim.

Het dubbel paneren zorgt voor een extra krokante burger.

De hoeveelheid bloem en paneermeel is een indicatie. Het kan zijn dat je iets meer of iets minder nodig hebt van deze ingrediënten. Ook werkt het prettig wanneer je kan paneren in een ruime hoeveelheid paneermeel.

Srirachasaus is een pittige Aziatisch saus gemaakt van rode pepers. Je kunt naar eigen smaak deze saus aan de mayonaise toevoegen.

Maak met dit recept voor de witte bonenburgers ook deze heerlijke kroketjes van witte bonen met frisse groene kruidendip.

3 reacties op “Witte bonenburgers met frisse groentesalade”

  1. Pingback: Kroketjes van witte bonen met frisse groene kruidendip - StudioKOOK

  2. Pingback: Broccolikoekjes uit de oven (van broccolirijst!) - StudioKOOK

  3. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *