Een basisrecept voor courgettesoep is onmisbaar. Courgette is een heerlijke groente om soep mee te maken. Het is niet duur, lekker gezond en het heeft een neutrale smaak dus je kunt er alle kanten mee op!
Basisrecept voor courgettesoep
Met een goed basisrecept kun je alle kanten op. Dit basisrecept voor een heerlijke soep gemaakt van courgette is dan ook onmisbaar in de keuken. Hiermee maak je snel een gezonde soep die je kunt eten voor de lunch, als voorgerecht, maar ook als maaltijdsoep met een broodje erbij.
Courgetteseizoen
Het courgetteseizoen duurt van juli tot en met september. Heb je courgettes in je tuin? Dan zul je deze maanden flink kunnen oogsten! Hier maak je natuurlijk de lekkerste courgetterecepten mee, bijvoorbeeld:
- Courgette carpaccio met burrata, pesto en citroen
- Prei-courgettegratin met Serranoham (snel & simpel)
- Eenpansorzo met gerookte zalm, broccoli en courgette
- Flammkuchen met courgette, geitenkaas, rode pesto en sjalot
- En nog veel meer lekkere recepten met courgette!
Courgettes groeien ontzettend snel en kunnen erg groot worden. Heb je aan het eind van het courgetteseizoen nog courgette over? Maak er zo’n heerlijke courgettesoep van!
Heb je geen courgettes in de tuin? Niet getreurd, courgette is in het seizoen ook een erg goedkope groente om te kopen in de supermarkt.

Courgettesoep (basisrecept)
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 aardappel (middelgroot)
- 200 ml kookroom
- 500 ml groentebouillon
- 1 theelepel kerriepoeder
En verder:
- staafmixer
Instructies
- Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit deze aan in een ruime soeppan. Was de courgettes en snijd deze in blokjes. Schil de aardappel en snijd deze ook in blokjes.
- Voeg de courgette, de aardappel, het kerriepoeder, de kookroom en de bouillon toe aan de pan. Breng alles aan de kook en laat de soep pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Eet smakelijk!





