croissant met gerookte zalm

Croissant met gerookte zalm en een gebakken eitje

Deze croissant met gerookte zalm moet je geproefd hebben! Dit is een super lekker recept voor een croissantje met een hartige topping. Beleg het croissantje rijkelijk, zodat het meteen lekker voedzaam is. Ideaal als lunch- of brunchrecept, maar uiteraard als je zin hebt in een stevig ontbijt!Croissant met gerookte zalm

Eet jij je croissantje liever zoet of hartig? Dit is een heerlijk recept voor een croissant met hartig beleg. Deze croissant met gerookte zalm moet je geproefd hebben! Bestrijk het croissantje eerst met een beetje roomkaas en leg hier lekker wat gerookte zalm op. Bak een eitje, met lopende dooier (sunny side up!). Liever een gestolde dooier? Dat kan natuurlijk ook! Ook een gekookt eitje is heerlijk in dit recept.

Leg het gebakken eitje op de gerookte zalm en maak af met wat dungesneden halve rode uienringen. Echt een super lekker combinatie. Dek de croissant met gerookte zalm af met de bovenkant en eet hem gewoon als een sandwich. Echt comfort food!

croissant met gerookte zalm

Croissant met gerookte zalm en een gebakken ei

Heerlijke croissant met gerookte zalm en een gebakken ei. Lekker als ontbijt, brunch of lunch. Echt comfort food!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Frans, Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 croissant
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 ei
  • wat fijngesneden rode uienringen

Instructies
 

  • Verwarm wat vetstof in een koekenpan en bak hierin het ei. Bak een spiegeleitje, aan één kant gebakken, als je van een lopende dooier houdt.
  • Snijd de croissant open en besmeer met roomkaas. Leg hierop de plakjes gerookte zalm. Leg hierop het gebakken eitje en verdeel er als laatste wat fijngesneden rode ui over. Eet smakelijk!
Trefwoord 15 minuten, 5 ingrediënten, Comfort food, Eénpersoons recept, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating