platbrood met kaas

Platbrood met kaas, een eitje, za’atar en Serranoham

Dit platbrood met kaas moet je geproefd hebben. Dit recept bevat lekker veel kaas op een bodem van Libanees platbrood. Tik hierboven een eitje en bak dit af in de oven tot de kaas gesmolten is en het eiwit gestold is. Zo lekker!



Platbrood met kaas

Dit platbrood met kaas is super lekker als je zin hebt in een vullende maaltijd voor het ontbijt of voor de lunch. Beleg een Libanees platbrood met flink wat kaas. Gebruik grote plakken kaas, maar geraspte kaas kan ook, zolang je maar lekker royaal belegd! Tik boven het platbrood een eitje. Dit eitje bak je mee in de oven zodat deze kan garen. Om de smaken met elkaar te verbinden bestrooi je het platbrood met wat za’atar. Super lekker bij zowel kaas en als een gebakken eitje.


Toppings

Na het bakken in de oven maak je dit platbrood met kaas af met lekkere toppings. Ik kies voor Serranoham, plakjes tomaat en wat fijngesneden rode uienringen. Erg lekker en het maakt dit gerecht helemaal compleet!


Ontbijtrecept of lunchgerecht

Dit gerecht kun je eigenlijk de hele dag door eten. Zin in een lekker voedzaam ontbijtje? Eet ‘m dan lekker ’s ochtends! Maar, ook voor de lunch is dit gerecht ideaal. De oven doet het werk en daarom hoef je zelf eigenlijk niet in de keuken te staan. Even beleggen, bakken en lekker eten!

Kun je geen genoeg krijgen van dit recept? Eet ‘m dan ook lekker als avondmaaltijd met een kom soep of een salade (voor extra groenten).

platbrood met kaas

Platbrood met kaas, een gebakken eitje, za’atar en Serranoham

Super lekker platbrood, met lekker veel kaas, een gebakken eitje, za'atar en Serranoham. Een combinatie die je geproefd moet hebben!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands, Midden-Oosters, Spaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 1 Libanees platbrood
  • 3 plakken kaas (voorgesneden)
  • 1 ei
  • 1 theelepel za'atar

Toppings:

  • 2 plakken Serranoham
  • 1 tomaat (in plakjes)
  • fijngesneden uienringen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Beleg het Libanees platbrood met de plakken kaas. Tik het eitje stuk boven de kaas en bestrooi vervolgens de met za'atar. Bak de platbrood 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en het eiwit gestold is.
  • Haal het platbrood met kaas uit de oven en verdeel er de plakjes tomaat, de Serranoham en de rode uienringen over. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 20 minuten, Comfort food, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating