Ham-kaas croissant, ontzettend leuk en lekker om zelf te maken! Wist je dat dat helemaal niet moeilijk is? Deze zelfgemaakte ham-kaas croissantjes beleg je rijkelijk en bak je daarna nog even af. Het perfecte ontbijt- of brunchrecept!
Ham-kaas croissant
Ben jij dol op hartige croissantjes? Dan is dit recept voor zelfgemaakte ham-kaas croissant echt iets voor jou. Deze hartige croissants kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen bij de bakker of de supermarkt, maar zelf maken is net zo leuk en zo lekker!
Een verse croissant snijd je in en beleg je met één of twee plakken kaas en een grote plak ham. Kies bijvoorbeeld achterham of beenham. De ham die jij het lekkerst vindt! Bak de croissants daarna even af in de oven tot de kaas gesmolten is. Het resultaat: een fantastisch lekker, zelfgemaakt hartig croissantje met ham en kaas uit de oven!
Hartige croissantjes
Door het beleg van deze croissants maak je de croissantjes in één keer hartig, in plaats van zoet. Ik gebruik graag een verse croissant, maar dit recept kun je ook maken met afbakcroissantjes. Het beleggen en het afbakken kun je verder hetzelfde doen zoals aangegeven in het onderstaande recept. Beleggen doe je dan vóór het afbakken. Het afbakken en de kaas lekker laten smelten kunnen gewoon op hetzelfde moment in de oven.
Dus, wil je altijd een lekker ontbijtrecept achter de hand hebben? Leg een pak afbakcroissantjes in je voorraadkast, zodat je op zondagochtend altijd deze heerlijke ham-kaas croissantjes kunt maken!
Brunchrecept
Zo’n lekkere ham-kaas croissant als deze vind ik het ideale brunchrecept. Je zet snel en makkelijk een heerlijk, hartig broodje op tafel, wat rijk en royaal aanvoelt. Maak de brunchtafel compleet met een lekkere sinaasappelsap en andere hapjes zoals deze gevulde eitjes en deze pigs in a blanket (kleine, Amerikaanse worstenbroodjes).
Ham-kaas croissant
Ingrediënten
- 2 croissants
- 2 plakken ham
- 2 plakken kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de croissants in en leg op elke croissant een plak ham en een plak kaas. Bak de ham-kaas croissants 10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm of lauwwarm. Eet smakelijk!