bagels met roerei

Bagels met roerei, spek en avocado

Bagels met roerei, echt een heerlijke combinatie! Een bagel beleg je met plakjes avocado, uitgebakken spek en royaal roerei. Maak af met wat tuinkers en je lekkere, zondagse ontbijtje is klaar. Dit recept misstaat ook niet op een brunchtafel tijdens Pasen!Bagels met roerei

Een bagel kun je beleggen met allerlei lekkere dingen. Een super lekkere topping is bijvoorbeeld roerei. Dit is niet klassiek, maar wel een heerlijke combinatie.

Roerei, ofwel: scrambled eggs, maak je door geklutste eitje al roerend gaar te bakken in een koekenpan. Hierdoor ontstaat een kruimelige structuur van het ei. De truc is om het ei niet helemaal gaar te bakken, maar 10 seconde voor het ei volledig gestold is van het vuur te halen. Het ei zal evengoed verder garen door de hitte van de pan. Hierdoor krijg je een kruimelige, maar ook een smeuïge structuur. Super lekker!


Uitgebakken spek en avocado

Deze bagels met roerei kleed je verder nog aan met een aantal ingrediënten die super goed bij ei passen: avocado, tuinkers en uitgebakken spek.

De uitgebakken spek kun je in een koekenpan maken door deze zachtjes te laten bakken totdat al het vet is weggesmolten uit het spek. Hiervoor heb ik een handige kooktip. Deze lees je via de onderstaande link:

Spek krokant bakken
Check out this recipe
spek krokant bakken

Wist je dat je spek ook in de magnetron super krokant kunt bakken? Bekijk voor die kooktip de onderstaande video:

bagels met roerei

Bagels met roerei, uitgebakken spek, avocado en tuinkers

Bagels met roerei, echt een heerlijke combinatie! Een bagel beleg je met plakjes avocado, uitgebakken spek en royaal roerei. Maak af met wat tuinkers en je lekkere, zondagse ontbijtje is klaar.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Hollands
Porties 1 stuk

Ingrediënten
  

  • 1 bagel
  • 2 eieren
  • 2 plakjes spek
  • ½ avocado
  • tuinkers (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd de bagel open tot je een bovenkant en een onderkant hebt.
  • Bak de spek uit in een koekenpan tot al het vet weg gesmolten is. Snijd de avocado intussen in plakjes. Beleg de onderste helft van de bagel met de avocado en de uitgebakken plakjes spek.
  • Klop de eieren los en bak deze al roerend gaar tot je roerei krijgt. Leg het ei op de bagel. Leg hierop wat tuinkers en dek vervolgens af met de bovenste helft van de bagel. Eet smakelijk!
Trefwoord 10 minuten, 5 ingrediënten, Brunch, Makkelijk, Paasrecepten, Picknick, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating