Zin in een lekkere tomatensoep met een twist? Ga dan voor deze geroosterde tomatensoep met pesto en croutons. Door het roosteren van de tomaten en andere groenten karameliseren deze ietwat aan de buitenkant en dit geeft een volle smaak. Super lekker dus! Maak de soep af met pesto en croutons.
Geroosterde tomatensoep
Tomatensoep, een heerlijke soep die iedereen wel kent. Deze klassieker kun je in veel varianten maken. Op StudioKOOK vind je bijvoorbeeld als een recept voor een super makkelijke variant om tomatensoep te maken. Zie die link hieronder:
Dit recept is een recept voor een heerlijke geroosterde tomatensoep. De naam zegt het al: de groenten gaar je in de oven door deze te roosteren in de oven. Super lekker en smaakvol! Naast tomaten gaan er in deze soep ook nog uien en winterpeen. Deze rooster je gewoon mee. Voeg olijfolie en Italiaanse kruiden toe en schuif alles samen de oven in. Doe de geroosterde groenten vervolgens in een pan met bouillon, laat nog even koken en pureren maar. Serveer de soep met pesto, een heerlijke combinatie en (zelfgemaakte) croutons. Het recept voor zelfgemaakte croutons vind je hier:
Geroosterde tomatensoep met pesto en croutons
Ingrediënten
- 8 tomaten
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram tomatenblokjes
- 500 gram tomatenpassata
- 1 liter groentebouillon
Voor erbij:
- pesto (naar smaak)
- croutons (naar smaak)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de tomaten, de ui en de wortel in grove stukken. Meng met de Italiaanse kruiden en de olijfolie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat of doe ze in een ingevette ovenschaal. Rooster de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de geroosterde groenten in een soeppan, samen met de bouillon, de tomatenblokjes en de tomatenpassata. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer de soep hierna glad met een staafmixer.
- Serveer de geroosterde tomatensoep met een royale lepel pesto en de croutons.