dan bing taiwanese bosui pannenkoek met ei

Dan bing – Taiwanese pannenkoek met ei

Dan bing, ken jij dit Taiwanese gerecht al? Dan bing is een hartig ontbijt recept. Het gerecht bestaat uit een dunne, knapperige pannenkoek gecombineerd met bosui en ei. Erg lekker! Serveer dit gerecht met sojasaus en/of chilisaus. Een heerlijk gerecht om de dag mee te beginnen.



Dan bing

Dan bing is een pannenkoek met bosui en ei. Het gerecht vindt z’n oorsprong in de Taiwanese keuken. Voor dan bing maak je een dunne pannenkoek van bloem en water. Voordat al het beslag gestold is, tik je een eitje stuk boven het beslag. Verdeel het ei over de pannenkoek. Zo ontstaan er dus twee laagjes: een laagje pannenkoek en een laagje ei.

Dan bing wordt gegeten als ontbijt en veelal geserveerd met chilisaus en sojasaus.


Taiwanese pannenkoek met bosui

Het beslag voor deze hartige, Taiwanese pannenkoek breng je op smaak met een beetje sojasaus. Je kunt de sojasaus ook alleen bij het serveren eten. Daarnaast voeg je fijngesneden bosui toe aan het beslag en deze bak je mee. Dit is kenmerkend voor dit Taiwanese ontbijtgerecht.

De bosui wordt mee gebakken, het eitje ook en als het geheel klaar is rol je pannenkoek met ei op. Daarna snijd je er smalle stukjes van. Ook deze snijwijze is kenmerkend voor dan bing. Eet er wat sojasaus of chilisaus bij, maar ook crispy chili olie, kewpie mayonaise en okonomiyakisaus is er erg lekker bij!

Dit recept lijkt ook een beetje op de Chinese bosui pannenkoek. Ik maak een snelle variant op dit klassieke recept. Deze vind je hier (klik).

dan bing taiwanese bosui pannenkoek met ei

Dan bing – Taiwanese pannenkoek met bosui en ei

Dan bing is een hartig ontbijt recept. Het gerecht bestaat uit een dunne, knapperige pannenkoek gecombineerd met bosui en ei. Erg lekker!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Aziatisch, Taiwan
Porties 2 stuks

Ingredients
  

  • 75 gram bloem
  • eetlepel maïzena
  • 180 ml water
  • 2 eieren
  • 2 bosui (fijngesneden)
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Voor erbij:

  • sojasaus
  • chilisaus
  • sesamzaadjes
  • kewpie mayonaise, okonomiyakisaus en/of crispy chili olie

Instructions
 

  • Verwarm een koekenpan met een beetje olie.
  • Meng in een ruime kom de bloem, de maïzena, het zout, het water, de sesamolie en de sojasaus. Roer door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Voeg de fijngesneden bosui toe en meng nogmaals goed door.
  • Schenk de helft van het beslag in de koekenpan en spreid dit goed uit over de pan. Als het beslag bijna gestold is, tik je één ei open boven de pannenkoek. Verdeel het ei over het beslag en laat dit ook voor het grootste deel stollen. Je kunt eventueel de deksel op de pan doe om dit te versnellen.
  • Draai de dan bing pannenkoek om en bak ook aan de andere kant. Keer de pannenkoek zo een aantal keer totdat het pannenkoekenbeslag lekker knapperig is.
  • Haal de dan bing uit de pan en rol deze op als deze nog warm is. Bak intussen met andere helft van het beslag en het andere ei een tweede dan ding, op dezelfde wijze als hierboven staat omschreven.
  • Rol ook de tweede pannenkoek direct op als deze nog warm is. Snijd de dan bing in smalle stukjes en serveer eventueel wat een sausje naar keuze. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating