Carpacciosalade, je hebt er vast van gehoord. Een carpacciosalade is makkelijk om te maken. Ideaal als snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Deze carpaccio combineer ik met Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat, komkommer en een heerlijke truffeldressing. Wanneer zet jij dit recept op het menu?
Capacciosalade
Carpacciosalade, dit gerecht is niet meer weg te denken uit de keuken! Het gerecht staat bij veel restaurants op de menukaart. Lekker als lunch of als voorgerecht, maar ook als maaltijdsalade. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Maar, wist je dat je thuis ook heel makkelijk zelf zo’n heerlijke carpacciosalade kunt maken? Ontzettend lekker en je vult de carpaccio aan met alleen maar lekker smaken: zongedroogde tomaat, citroen, Parmezaanse kaas, truffel…
Carpaccio
Carpaccio is rauw rundvlees, dat heel dun gesneden is. Op de traditionele manier van serveren worden de dunne plakjes verdeeld over een plat bord en eventueel aangemaakt met een dressing en wat citroen. Lekker met een krokant stukje brood erbij bijvoorbeeld.
Carpaccio kun je ook lekker serveren in een salade, zoals in dit recept. De basis een een lekkere, gemengde sla en natuurlijk de carpaccio. Daar voeg je klassieke smaken aan toe. De dressing bijvoorbeeld. Carpaccio wordt vaak gecombineerd met citroen, pesto of truffel. Alle drie heerlijke smaken.
Saladerecepten
Deze carpacciosalade is erg lekker om als bijgerecht te serveren. Omdat je er krokant brood of croutons bij eet is het ook lekker als lichte maaltijdsalade. Zin in meer lekkere saladerecepten, probeer dan ook eens deze tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto of deze burrata salade met parmaham, artisjok, olijven, kappertjes en pesto.

Carpacciosalade met Parmezaanse kaas en truffeldressing
Ingredients
- 100 gram carpaccio
- 175 gram gemengde sla
- ½ komkommer (in plakjes)
- 5 zongedroogde tomaten (in reepjes)
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 4 sneetjes stokbrood
- olijfolie
Voor de dressing:
- 3 eetlepels truffelmayonaise
- 1 eetlepel olijfolie
- 1½ eetlepel vers citroensap
Instructions
- Doe de sla in een mooie saladekom. Leg hier de plakjes carpaccio op. Verdeel de plakjes komkommer, de reepjes zongedroogde tomaat en de Parmezaanse kaas hierover.
- Bestrijk het brood met wat olijfolie en rooster dit in een koekenpan, in een broodrooster of onder de grill in de oven.
- Meng intussen alle ingrediënten met elkaar. Verdeel de dressing over de carpacciosalade en serveer met het geroosterde brood. Serveer er eventueel nog een extra partje citroen bij. Eet smakelijk!