Pompoen-kokossoep. Deze pompoensoep is een echte maaltijdsoep. Maak een lekkere pompoensoep met specerijen en kokos en maak deze vervolgens af met udonnoedels en gekookte garnalen. Lekker met wat limoensap, sesamzaadjes en bosui.
Pompoen-kokossoep
Ben jij dol op pompoensoep? Dan wil je deze pompoen-kokossoep echt een keer proberen. Deze pompoensoep is lekker romig en daar gebruik je kokosmelk voor. Verder breng je de soep op smaak met lekker specerijen. Dit doe je al tijdens de bereiding van de soep zelf. Als je de soep afmaakt met lekkere toppings voeg je nog meer lekkere smaken toe, zoals limoensap en sesamzaad.
Udonnoedels
Deze pompoensoep is een echte maaltijdsoep. Je maakt de soep lekker rijkgevuld en is daarom dus een volwaardige maaltijd. Om de pompoen-kokossoep te vullen voeg je udonnoedels toe. Misschien heb je ze wel eens zien liggen bij de toko of bij de grotere supermarkten. Udonnoedels worden kant-en-klaar verkocht in een vacuümverpakking. Je hebt ze van verschillende merken, bijvoorbeeld deze (klik) of deze (klik). Deze udonnoedels zijn al gekookt. Super handig, want je kunt ze daarom rechtstreek uit de verpakking toevoegen aan de soep. Laat ze vervolgens in de soep meewarmen.
De uddonnoedels plakken een beetje aan elkaar als ze net uit de verpakking komen. Ze zijn erg kwetsbaar en als je hard roert of ze uit elkaar probeert te trekken is er een kans dat de noedels breken. Laat de noedels daarom rustig warm worden in de soep, dan laten ze vanzelf los tot je losse noedels hebt.
Pompoensoep met garnalen
Deze pompoensoep vul je naast uddonnoedels ook met garnalen. Ik vind dit echt een fantastisch lekkere combinatie! De garnalen vallen niet te zwaar op de maag, een lekkere lichte maaltijdsoep dicht. Je kunt ze gekookt kopen en hier de soep mee aftoppen. Of voeg ze toe aan de soep warm ze nog even mee, net zoals de noedels.
Deze pompoensoep breng je ook op smaak met verse limoensap. Limoensap en garnalen zijn ook een heerlijke combinatie. Super lekker dus!

Pompoen-kokossoep met garnalen en udonnoedels
Ingrediënten
- 400 gram pompoenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 200 udonnoedels (voorgekookt)
- 100 gram garnalen
- 1 limoen
- sesamzaadjes (naar smaak)
- 1 bosui (fijngesneden)
Instructies
- Doe de pompoen, samen met de gemberpoeder, chilipoeder, de kokosmelk en de bouillon in een kookpan en breng dit aan de kook. Kook de soep op laag vuur tot de pompoen gaar is. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
- Haal de udonnoedels uit de verpakking en doe deze in de soep. Laat de udonnoedels ongeveer 5 minuten mee verwarmen op laag vuur. De soep hoeft niet per se meer te koken.
- Verdeel de pompoen-kokossoep over 2 kommen. Verdeel hier de garnalen, de fijngesneden bosui en wat sesamzaadjes over. Snijd de limoen in partjes en knijp een partje boven de soep uit. Voeg zo limoensap naar smaak toe. Eet smakelijk!