bosui omelet

Bosui omelet met Chinese 5-spice en dipsaus

Ben jij al bekend met gerechten uit de Chinese keuken? Deze bosui omelet met Chinese 5-spice kruiden en een lekkere dipsaus is ontzettend makkelijk om te maken en erg snel klaar. Deze heerlijke omelet bevat een traditionele Chinese smaak die je zal verrassen en in de smaak zal vallen. Succes gegarandeerd!



Scallion pancakes

Ken jij scallion pancakes al? Letterlijk vertaald zijn dit bosuipannenkoeken. Deze hartige pannenkoekjes of platte broodjes zijn een klassieker uit de Chinese keuken. Het deeg moet gekneed worden, gevuld worden met bosui en vervolgens stuk voor stuk worden gebakken in een hete koekenpan. Ondanks de eenvoudig van het recept is het een bewerkelijk gerecht. Daarom maakte ik een makkelijke en snelle variant op deze Chinese klassieker: bosui omelet met Chinese 5-spice kruiden en een lekkere dipsaus. Smullen!


Bosui omelet met Chinese 5-spice en dipsaus

Een makkelijk en snel recept dus. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Deze bosui omelet maak je in slecht 5 minuten helemaal klaar, inclusief bakken. Het beslag is snel gemaakt: klop de eieren los met de 5-spice kruiden. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Je zult zien dat dit het loskloppen van eieren een stuk makkelijker maakt. Voeg daar de fijngesneden bosui aan toe en breng op smaak met peper en zout.

De bosui omelet ‘vliegt’ gaar in hete koekenpan. Maak ze niet te dik, want je kunt ze voor het serveren opvouwen. Lekker! En vergeet vooral die smaakvolle dipsaus niet. Nog zo’n snel en makkelijk recept, maar wat precies dat beetje extra geeft aan deze lekkere bosui omeletjes.


Nog wat tips

  • Voeg een scheutje water toe om het loskloppen van de eieren makkelijker te maken.
  • Zorg ervoor dat de olie goed warm is. Gebruik een stukje brood of de achterkant van een houten lepel om dit te controleren. Wanneer deze in de olie steekt, moeten er direct bellen vanaf komen. Zo niet, laat de olie dan nog wat verder opwarmen.
  • Je kunt deze Chinese bosui omelet ook koud eten.
  • Deze bosui omelet kun je eten als lunch, maar is ook heerlijk als bijgerecht bij een diner met gerechten uit de Chinese keuken.
bosui omelet

Bosui omelet met Chinese 5-spice en dipsaus

Bosui omelet met Chinese 5-spice en dipsaus. Een makkelijke en snelle variant op de Chinese scallion pancakes.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Chinees
Porties 2 bosui omelet

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes
  • ½ theelepels Chinese 5-spice kruiden
  • peper en zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

Voor de dipsaus

  • 3 eetlepels sojasaus
  • eetlepel rijstazijn (of: witte wijnazijn)
  • 1 theelepel sesamolie
  • chilivlokken (optioneel)

Instructies
 

  • Klop de eieren los met de 5-spice kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de bosui schoon en snijd deze fijn. Voeg de fijngesneden bosui toe aan de losgeklopte eieren.
  • Verhit een ruime koekenpan met ruim zonnebloemolie. Er mag een klein bodempje in de pan staan. Maak de olie goed warm. Je kunt een stukje brood of de achterkant van een houten lepel in de olie steken om te kijken of het warm genoeg is. Komen er bubbels vanaf? Dan is de olie warm genoeg.
  • Voeg de helft van het eimengels toe aan de pan met olie. Wals rustig met de pan om het eimengsel te verdelen. Je dunne bosui omelet is klaar in 1 à 2 minuten, wanneer ook de bovenkant van de omelet gestold is. Je hoeft de omelet niet te keren.
  • Herhaal dit met de rest van het beslag.
  • Meng alle ingrediënten voor de dipsaus met elkaar.
  • Vouw de bosui omelet één of twee keer op voor serveren. Serveer de Chinese bosui omelet met de dipsaus.
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating