Sinterklaas rocky road

Sinterklaas rocky road

Op zoek naar een leuke lekkernij voor Sinterklaasavond? Duik de keuken in en ga lekker aan de slag met deze Sinterklaas rocky road! Dit recept is leuk om te maken en ontzettend lekker om te eten! Verwerk er jouw favoriete Sinterklaas snoepgoed in, samen met gesmolten chocolade en je zelfgemaakte rocky road met Sint-thema is klaar!Wat is rocky road?

Rocky road is een zelfgemaakte chocoladereep vol met lekkere dingen. Denk aan: spekkies, koek, nootjes… In een rocky road kun je eigenlijk alle zoete dingen verwerken die je maar lekker vindt.

Rocky road komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het ook gegeten wordt als dessert. Een rocky road, een zelfgemaakte chocoladereep of bijvoorbeeld arretjescake (wat erop lijkt) wordt volgens Nederlands gebruik vooral gegeten bij de koffie thee, als tussendoortje.


Sinterklaas rocky road

Deze rocky road maak je helemaal in Sinterklaasthema. Ontzettend leuk om te maken om in de Sinterklaasstemming te komen. Verwerk en je favoriete Sint-snoepgoed in, zoals verschillende soorten pepernoten (deze kun je tegenwoordig in allerlei smaken kopen), tai-tai, schuimpjes en noem het maar. Laat je inspireren door de Sinterklaasschappen in de supermarkt en leef je helemaal uit in deze Sinterklaas rocky road!


Sinterklaas recepten

Zin in meer lekkere recepten voor ’t heerlijk avondje? Op StudioKOOK vind je meer lekkere recepten met een Sinterklaasthema. Bijvoorbeeld: Witte chocolade cheesecake met pepernoten, Witte chocolademousse met sinaasappel en pepernoten en Sinterklaas broodjes met kaneel (3 ingrediënten!)


Au bain-marie

Voor dit recept smelt je de chocolade au bain-marie. Dit betekent dat je de chocolade niet direct op het vuur of in de magnetron smelt. Breek de chocolade in stukken en doe deze in een hittebestendige, grote kom. De kom zet je vervolgens op een pan met heet water. Het water kookt niet, maar is net van de kook af. De kom hangt als het ware boven het water, maar de kom mag het water niet raken. Zo kun je chocolade smelten op een indirecte warmtebron en vermijd je het risico dat de chocolade verbrand.

Sinterklaas rocky road

Sinterklaas rocky road – met chocolade en sinterklaasnoepgoed

Deze zelfgemaakte Sinterklaas rocky road mag niet ontbreken tijdens Sinterklaasavond. Maak 'm met je favoriete sint-snoepgoed.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Koelen 2 uur
Gang Gebak
Keuken Hollands
Porties 16 porties

Ingrediënten
  

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram pepernoten en ander sint-snoepgoed

En verder:

  • cakevorm
  • bakpapier

Instructies
 

  • Doe de chocolade en de roomboter samen in een ruime, hittebestendige kom. Breng een pan met water aan de kook. Draai het vuur laag, zodat het water zacht blijft koken, en zet de kom met chocolade en roomboter op het vuur. Op deze manier laat je deze twee producten au bain-marie.
  • Wanneer de chocolade en de roomboter gesmolten is, haal je de kom van de pan met heet water af. Voeg de pepernoten toe aan het chocolademengsel. Meng het geheel goed door.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort hier het chocolademengsel met de pepernoten in. Zorg dat het mengsel goed verdeeld is en strijk het geheel glad. Versier de bovenkant met het Sinterklaas snoepgoed.
  • Laat de Sinterklaas rocky road minimaal één uur koelen in de koelkast. Snijd hierna het hierna in kleine blokjes. Serveer de Sinterklaas rocky road lekker bij een kopje koffie of thee.
Trefwoord Chocolade, Makkelijk, Rocky road, Sinterklaas

3 reacties op “Sinterklaas rocky road”

  1. Pingback: 8 Sinterklaasrecepten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating