Ben jij ook zo dol op portsaus? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen! Portsaus is zo lekker bij bijvoorbeeld vlees of gebakken paddenstoelen. Met dit portsaus recept maak je het in een handomdraai helemaal zelf!
Portsaus recept
Portsaus is heerlijk bij vlees of bij bijvoorbeeld gebakken paddenstoelen. Ik ben er dol op. Een ideaal bijgerecht dus. Met dit portsaus recept maak je makkelijk zelf portsaus, echt heerlijk. Het enige wat je nodig hebt is port, fond of geconcentreerde bouillon, wat smaakmakers en een beetje geduld.
Portsaus zelf maken
Portsaus is zo lekker bij bijvoorbeeld vlees of gebakken paddenstoelen. Met dit portsaus recept maak je het in een handomdraai helemaal zelf!
Ingrediënten
- 400 ml rode port
- 300 ml fond (of: 1 bouillonblokje + 300 ml kokend water)
- 4 takjes tijm
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een steelpannetje, het liefst niet te groot. Breng het geheel aan de kook en laat de portsaus 30 minuten op laag vuur inkoken tot de helft is overgebleven. Haal voor serveren de takjes tijm uit de portsaus.
- Het resultaat is een dikkere, gladde saus die nog wel goed lopend is. Serveer de portsaus warm.
Notities
Wil je een iets dikkere portsaus? Dan kun je een half plakje ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen aan de ingrediënten. Deze laat je mee pruttelen. De portsaus is op deze manier niet meer glad, maar er kunnen wat stukjes ontbijtkoek achter blijven. Deze kun je er eventueel voor serveren uitzeven.