portsaus zelf maken

Portsaus recept – zelf maken

Ben jij ook zo dol op portsaus? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen! Portsaus is zo lekker bij bijvoorbeeld vlees of gebakken paddenstoelen. Met dit portsaus recept maak je het in een handomdraai helemaal zelf!



Portsaus recept

Portsaus is heerlijk bij vlees of bij bijvoorbeeld gebakken paddenstoelen. Ik ben er dol op. Een ideaal bijgerecht dus. Met dit portsaus recept maak je makkelijk zelf portsaus, echt heerlijk. Het enige wat je nodig hebt is port, fond of geconcentreerde bouillon, wat smaakmakers en een beetje geduld.

portsaus zelf maken

Portsaus zelf maken

Portsaus is zo lekker bij bijvoorbeeld vlees of gebakken paddenstoelen. Met dit portsaus recept maak je het in een handomdraai helemaal zelf!
Bereidingstijd 5 minuten
Inkoken 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 400 ml rode port
  • 300 ml fond (of: 1 bouillonblokje + 300 ml kokend water)
  • 4 takjes tijm

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje, het liefst niet te groot. Breng het geheel aan de kook en laat de portsaus 30 minuten op laag vuur inkoken tot de helft is overgebleven. Haal voor serveren de takjes tijm uit de portsaus.
  • Het resultaat is een dikkere, gladde saus die nog wel goed lopend is. Serveer de portsaus warm.

Notities

Wil je een iets dikkere portsaus? Dan kun je een half plakje ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen aan de ingrediënten. Deze laat je mee pruttelen. De portsaus is op deze manier niet meer glad, maar er kunnen wat stukjes ontbijtkoek achter blijven. Deze kun je er eventueel voor serveren uitzeven.
Trefwoord 3 ingrediënten, Kerst, Koken voor groepen, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating