Hoofdgerecht, vegetarisch • 20 minuten
Ingrediënten (1 pers.)
100 gram ijsbergsla
¼ komkommer
100 gram wortel
100 gram falafel
40 gram quinoa
1 bosui
Voor erbij:
2 eetlepels hummus
1 eetlepel yoghurt of kwark
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel fijngesneden munt
Bereidingswijze
Kook de quinoa gaar in ruim water. Giet af en zet apart tot gebruik.
Bak de falafel in een koekenpan krokant. Snijd de sla, de snijd de komkommer in plakjes en de wortel in dunne reepjes (julienne).
Meng voor de frisse kruidendip de yoghurt of kwark, de mayonaise, mosterd en de honing met elkaar. Voeg de munt en de peterselie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de quinoa, ijsbergsla, komkommer en de wortel over een bord. Serveer hier de falafel op. Snijd de bosui in dunne ringen en verdeel samen met wat verse peterselie over de falafel bowl. Serveer met de hummus en de frisse kruidendip.
Pingback: Snel & Simpel: slaschuitjes met falafel en komkommer-yoghurtsaus - StudioKOOK
Pingback: Vegetarisch hoofdgerecht; 12 lekkere recepten - StudioKOOK