slaschuitjes met falafel en komkommer-yoghurtsaus

Snel & Simpel: slaschuitjes met falafel en komkommer-yoghurtsaus

Vegetarisch hoofdgerecht | 20 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

2 kropjes Romeinse sla (ofwel bindsla)
200 gram falafel
1 komkommer
± 6 radijsjes
1 bakjes verse bieslook
250 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
peper en zout

Bereidingswijze

Was de komkommer en snijd deze in twee helften. Leg één helft opzij tot verder gebruik. Snijd de andere helft in de lengte in vier kwarten en ontdoe vervolgens van de zaadlijsten. Deze worden niet gebruikt. Rasp de komkommer op een grove rasp en strooi hier vervolgens wat zout over. Je kunt de komkommerrasp op een snijdplank laten liggen of in een zeef doen. Laat de komkommer zo een paar minuten liggen.

Snijd het kontje van de Romeinse sla en haal de buitenste (grote bladeren) van de krop. Zorg ervoor dat deze bladeren zoveel mogelijk intact blijven, want hier ga zo meteen uit eten. Was en droog de sla goed. Leg buitenste bladeren alvast op een serveerschaal en snijd de kernen van de Romeinse sla fijn.

Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de falafel rondom gelijkmatig goudbruin. Wanneer de falafel klaar is, laat je deze eventueel nog even uitlekken op keukenpapier.

Knijp, terwijl de falafel bakt, zoveel mogelijk vocht uit de komkommerrasp en doe deze in een ruime kom. Voeg de Griekse yoghurt en de citroensap toe aan de kom en meng het geheel goed door. Snijd de verse bieslook fijn en doe dit bij de komkommer-yoghurtsaus. Breng het geheel eventueel nog wat op smaak met peper. Zout is niet nodig, want deze is al toegevoegd aan de komkommerrasp.

Maak de radijsjes schoon en snijd hier plakjes van. Doe dit ook met de andere helft van de komkommer.
Doe wat fijngesneden sla in de slaschuitjes. Leg hierop de falafel en wat van de plakjes komkommer en radijs. Serveer de slaschuitjes met falafel met de komkommer-yoghurt. Combineer dit gerecht eventueel met tabouleh van quinoa met feta en granaatappel.

Tips

Dit is een volledig glutenvrijrecept. Dit geldt voor de slaschuitjes met falafel en komkommer-yoghurtsaus, maar ook voor de tabouleh van quinoa!

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Snel & Simpel: slaschuitjes met falafel en komkommer-yoghurtsaus”

  1. Pingback: Vegetarisch hoofdgerecht; 12 lekkere recepten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.