Technieken • 65 minuten
Ingrediënten
1 bol (verse) knoflook
2 à 3 eetlepels olijfolie
peper en zout
eventueel: andere smaakmakers, zoals tijm of rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de bovenkant van de knoflook, zodat de teentjes zichtbaar worden. Neem een groot stuk aluminiumfolie en vouw hier de bol knoflook in. Laat de bovenkant nog even open.
Giet de olijfolie in de knoflook. Verdeel een snuf peper en zout over de bol en eventueel ook wat takjes verse rozemarijn of tijm.
Pak de bol knoflook nu goed in, zodat er geen openingen meer in het aluminiumfolie zijn.
Pof de knoflook 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hierna afkoelen.
Tips
Knoflook poffen op de barbecue? Zet de barbecue aan. Volg de stap 2, 3 en 4. Leg de ingepakte bol knoflook aan de zijkant op het rooster van de barbecue. Dit is een minder heet deel van de barbecue. Pof de knoflook 30 minuten.
Gebruik gepofte knoflook in bijvoorbeeld sauzen en dressings, maar ook heerlijk op geroosterd brood. Maak er ook eens deze lekker gepofte knoflookdip mee of deze mandarijn-knoflookdip.
Pingback: Dip van gepofte knoflook - StudioKOOK