flammkuchen met courgette

Flammkuchen met courgette, geitenkaas, rode pesto en sjalot

Ben jij ook zo dol op flammkuchen? Dan komt dit recept zeker van pas! Met flammkuchen kun je volop variëren. Duik de keuken eens in met dit recept voor flammkuchen met courgette. Lekker met geitenkaas, rode pesto en sjalot. Echt een heerlijke combinatie!


flammkuchen met courgette

Flammkuchen met courgette, geitenkaas en rode pesto

Flammkuchen met courgette. Heerlijk in combinatie met geitenkaas, rode pesto en sjalot. Een snel en makkelijk recept!
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flammkuchen deeg op rol (koelvers)
  • ½ courgette
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 sjalot
  • 100 gram zachte geitenkaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Prik het deeg in met een vork zodat er kleine gaatjes ontstaan. Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de rode pesto er in kleine hoopjes op. Je kunt deze een beetje uitsmeren, maar dit hoeft niet heel gelijkmatig te zijn.
  • Snijd dunne plakken van de courgette (bijvoorbeeld met een kaasschaaf). Snijd ook de sjalot in dunne ringen. Verdeel de courgette en de sjalot over de flammkuchen. Verbrokkel als laatste de geitenkaas over het geheel.
  • Bak de flammkuchen met courgette 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zowel warm als lauwwarm erg lekker. Eet smakelijk!
Trefwoord 6 ingrediënten, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating