kaasstengels met tomaat en basilicum

Kaasstengels met tomaat en basilicum

Deze kaasstengels met tomaat en basilicum zijn echt een super makkelijk borrelhapje. Ideaal voor het weekend! Je staat er slechts 10 minuten voor in de keuken. Even afbakken en je hebt een heerlijk, zelfgemaakt bladerdeeghapje klaar!



Kaasstengels met tomaat en basilicum

Kaas, tomaat en basilicum.. Echt een top combinatie! Deze kaasstengels met tomaat en basilicum zijn daarom ook een top borrelhapje dat niet kan mislukken. Een heerlijke smaakcombinatie waar je bladerdeeg mee vult. Zo lekker!

Voor dit recept bestrijk je bladerdeeg met tomatentapenade, verdeel er kaas en verse basilicum over en dek af met deeg. Snijd er repen van en “twist” een paar keer zodat je een mooie, gekrulde kaasstengel krijgt. Even bakken en klaar is Kees!

kaasstengels met tomaat en basilicum

Kaasstengels met tomaat en basilicum

Deze kaasstengels met tomaat en basilicum zijn echt een super makkelijk borrelhapje. Ideaal voor het weekend! Je staat er slechts 10 minuten voor in de keuken. Even afbakken en je hebt een heerlijk, zelfgemaakt bladerdeeghapje klaar!
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 bladerdeeg op rol
  • 5 eetlepels tomatentapenade
  • 150 gram geraspte kaas
  • ½ bosje verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg het bladerdeeg voor je in de breedte. Verdeel over de linkerhelft van het deeg de tomatentapenade. Bestrooi dit 100 gram van de geraspte kaas. Snijd de basilicumblaadjes fijn en de verdeel deze over de kaas.
  • Vouw de rechterhelft van het deeg, de lege helft, over de vulling. Snijd het deeg vervolgens, in de breedte, in 8 lange repen.
  • Pak het bovenste uiteinde en het onderste uiteinde van de repen en draai deze vervolgens een paar keer in tegengestelde richting zodat je de kaasstengel in een mooie krul of "twist" vormt. Leg de kaasstengel op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Herhaal dit met de rest van de kaasstengels.
  • Bak de kaasstengels met tomaat en basilicum 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer lauwwarm of koud. Eet smakelijk!
Trefwoord 10 minuten, 4 ingrediënten, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating