Vegetarisch hoofdgerecht | 30 minuten
Ingrediënten (3-4 pers. broccoli plaattaart)
200 gram brie
ongeveer 4 eetlepels honing
200 gram crème fraîche
peper en zout
handje pijnboompitten
15 gram verse basilicum (1 bakje)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine (hapklare) roosjes). Snijd de brie in plakjes.
Rol het croissantdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover de crème fraîche, de broccoliroosjes en de plakjes brie. Lepel de honing ook over de plaattaart.
Bak de broccoli plaattaart met brie en honing 20 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster intussen in een matig warme koekenpan de pijnboompitten. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten. Roer geregeld en houd de pijnboompitten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Haal de broccoli plaattaart met brie en honing uit de oven en snijd deze in porties. Verdeel de pijnboompitten over het geheel, samen met de verse blaadjes basilicum.
Combineer deze broccoli plaattaart met brie, honing en pijnboompitten met bijvoorbeeld deze courgettisalade caprese of salade met kip en honing-mosterdvinaigrette.
Tips
Dit recept is lekker Italiaans door de toevoeging van pijnboompitten en verse basilicum. Wil je nog een Italiaanse touch toevoegen aan dit recept? Vervang de brie dan door mozzarella en de honing door balsamicosiroop (die je na het bakken pas over de broccoli plaattaart verdeeld).
Pingback: Seizoensgroenten van juni - StudioKOOK
Pingback: Kooktip #12: zo zie je of broccoli vers is - StudioKOOK